Turkish Airlines Open 2016’nın Şampiyonu Olesen

Turkish Airlines Open 2016’nın Şampiyonu Olesen

Antalya Belek’te bulunan Regnum Carya Golf & Spa Resort’de düzenlenen Turkish Airlines Open 2016 Golf Turnuvası'nı birinci tamamlayan Thorbjorn Olesen, 4. Kez Avrupa Turu şampiyonluğuna ulaştı.

Avrupa Turu Final Serisi’nin ilk ayağı olan Turkish Airlines Open 2016 oynanan final raundunun ardından sona erdi. Avrupa'nın en büyük organizasyonu olan bu turnuva 3 - 6 Kasım tarihleri arasında Türk Hava Yolları’nın ana sponsorluğunda Carya Golf Sahası’nda gerçekleştirildi.

Olesen, final raunduna -7 vuruş avantajla başladı. Rakibi David Horsey,  iyi oyunuyla farkı -2 vuruşa kadar indirdi. Buna rağmen turnuvanın 2. raundundan itibaren liderliğini sürdüren Olesen, toplamda 264 (-20) vuruşla turnuvanın şampiyonu olarak 1.166.600 Amerikan dolarının sahibi oldu.

Geçen Yılın Şampiyonu Victor Dubuisson ise turnuvayı 47. sırada bitirdi.

Törene Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Türk Hava Yolları Kurumsal İletişim Başkanı Seda Kalyoncu, Regnum Carya Golf&Spa Resort Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk, European Tour Ceo'su Keith Pelley, ISM Sorumlusu Andrew Chandler katıldı.

18. çukurda gerçekleştirilen ödül töreninde Turkish Airlines Open 2016 Şampiyonu Thorbjorn Olesen, kupasını Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun elinden aldı. Madalyasını Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, sembolik ödül çekini ise Türk Hava Yolları Kurumsal İletişim Başkanı Seda Kalyoncu sundu.

Olesen ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada,“Şampiyonluktan dolayı oldukça mutluyum. Zor bir gündü, fakat dünkü gibi hissettim ve sabırlı davrandım. Roundun ortasında mental olarak güçlüydüm. Birkaç önemli birdie yaptım , özellikle 12. Çukurdaki birdie kesinlikle kırılma noktasıydı” diye konuştu.

 

 




ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın