Tarihçe

 

Türkiye'de ilk golf kulübü, 1895 yılında şimdiki adıyla İstanbul Golf Kulübü olarak bilinen Constantinapole Golf Kulübü olarak kurulmuştur.

İlerleyen süre içerisinde, 1990 yıllarının başında İstanbul 'da Klassis Golf Kulübü ve Kemer Golf Kulübü kurulmuş, daha sonra muhtelif golf kulüpleri kurulmaya devam ederek kulüp sayılarının artması ve ayrıca  Antalya'nın Belek bölgesindeki golf sahalarının yapımıyla hızla gelişmeye devam etmemiştir. Devam eden yıllarda Bodrum, Ankara, Samsun, Kuşadası ve İzmir’de golf saha ve tesisleri kurulmuştur.

Halen faaliyetlerini sürdürmekte olan Türkiye Golf Federasyonu, 12.02.1996 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın MDK/26 sayılı kararıyla  kurulmuştur.

9 Eylül 2005 tarihinde ise özerklik statüsüne kavuşmuştur.

Federasyonun ilk başkanı Raif BİLİR’dir.

18 Kasım 2000 tarihinde yapılan Federasyon Başkanları seçimi sonucunda Ahmet Ali AĞAOĞLU Federasyon Başkanı olarak göreve başlamış ve 01 Kasım 2021 tarihine kadar Federasyon Başkanı olarak görevine devam etmiştir.

01 Kasım 2021 tarihinde yapılan 5. Olağan Genel Kurulu ile 8. Mali Genel Kurulunda ise Federasyon Başkanlığına Yıldırım DEMİRÖREN seçilmiştir.




ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın