Disabled Golf

Engelli Golfçülerimiz Danimarka'da Açık Golf Şampiyonası'nda başarıyla döndü…

Türkiye Golf Federasyonunun 2014 yılı faaliyet programında yer alan EDGA Danimarka  Engelli Açık Golf Şampiyonası 1-4 Haziran 2014 tarihlerinde Danimarka'nın Bornholm adasında yer alan Ronne G.C. , Nexo G.C. ve Gudjhem G.C. de üç gün olarak gerçekleştirildi.

Danimarka Engelli Golf Federasyonu tarafından organize edilen turnuvada  8 Avrupa ülkesinden 3 ayrı kategoride toplam 40 sporcu mücadele etti.Türkiye'yi milli sporcularımız Ahmet Özyazıcı ve Mehmet Kazan temsil ettiler. Engelli milli takım antrenörümüz Gencer Özcan eşliğinde şampiyonaya katılan sporcularımız  17 oyuncunun yer aldığı A kategorisinde yarışma imkanı buldu.   Turnuva 1 gün antrenman ve  3 gün yarışmalar olmak üzere toplamda 4 gün medal oyun formatında gerçekleşti.

Sporcumuz Ahmet Özyazıcı müsabaka boyunca istikrarlı bir grafik göstererek A kategorisini şampiyon olarak tamamladı. Ahmet Özyazıcı 23,1 handikap ile mücadele etttiği yarışmada 72-72-76 (+9) net skorlarla toplamda 220 net ile şampiyonluğu kazandı.  Fransa engelli golf turnuvası şampiyonu başarılı spocumuz Mehmet KAZAN ise 17,5 handikap ile yarıştığı A kategorisinde 74-80-81 (+24) net skorlarla toplamda 235 net puanı ile müsabakayı 6. sırada tamamladı. Bu müsabakada kategorimizde şampiyonluk kazanmamız ile beraber organizasyonun adada bulunan üç farklı golf sahasında düzenlenmesi sporcularımıza son derece önemli tecrübeler kazandırmıştır.
 

Federasyonumuz Türkiye'de golf sporunun gelişmesi ve yaygınlaşması için yaptığı çalışmalar doğrultusunda, engelli vatandaşlarımızı golf sporuyla tanıştırmak ve onlara bu alanda uygun fırsatlar yaratmak için yoğun bir çaba sarf etmektedir. Bu amaçlara ulaşmak için yurt içinde ve yurt dışında ilgili kurumlarla güç birliğine gidilmekte, önemli organizasyonlara imza atılmaktadır.

Türkiye Golf Federasyonu kısa zamanda önemli pek çok etkinliğe önayak olmuştur ve çalışmalarımızın pek çoğu, Milli Paralimpik Komitesi'yle işbirliği içinde yürütülmektedir. Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı ile ortaklaşa hazırlanan "Tekerlekli Sandalye Golfü" projesi hayata geçirilmiş ve seçmeler sonunda çekirdek bir kadro belirlenmiştir.

Türkiye'nin ilk "işitme engelliler golf kampı" etkinliği federasyonumuzun desteğiyle düzenlenmiş, Avrupa Birliği eğitim ve gençlik programlarından Da Vinci Hareketlilik Projesi kapsamında kabul edilen etkinlik amacına fazlasıyla ulaşmıştır.

Avrupa'da bu alanda faaliyet gösteren dokuz federasyondan biri olan Türkiye Golf Federasyonu, 6 Haziran 2008 tarihinde İstanbul'da düzenlediği "1. Engelliler Golf Şampiyonası" ile çalışmalarını sürdürmüştür.

Ayrıca, Avrupa Engelliler Golf Birliği (EDGA), Türkiye Golf Federasyonu ve Türk Milli Paralimpik Komitesi tarafından organize edilen 1. Uluslararası Türkiye Engelliler Açık Golf Şampiyonası, 14-15 Nisan 2010 tarihlerinde İstanbul Klassis Golf Kulübü'nde başarı ile gerçekleştirilmiştir. Turnuvada 11 farklı Avrupa ülkesinden 33 engelli golfçü kıyasıya mücadele etmiş ve Milli takım oyuncularımızdan Mehmet Kazan kendi kategorisinde birincilik ödülünü kazanmıştır. Bu dönem Mehmet Kazan, İsmail Şenkal ve Mehmet Sami Altınyayla Engelli Golf Milli Takımımız için mücadele ettiler.

2012 yılında yurtdışında yapılan turnuvalara katılan Engelli Golf Milli Takımız önemli başarılara imza attı.
Bu turnuvalarda ülkemizi;
Antrenör Gencer Özcan idaresinde;
Giray Güngör
Mehmet Kazan
Ahmet Özyazıcı temsil ettiler.

2012 yılında Haziran ayında Prag'ta yapılan Çek Engelli Golf Masters'ta aldığımız başarı Türk Spor tarihine geçti.

Engelli Golf Milli Takımımızın bu turnuvada aldığı sonuç şöyle:
Giray Güngör 57 Stableford puanı ile 13 sporcu arasından C kategorisinde 9. oldu.
Mehmet Kazan 65 Stableford puanı ile 10 sporcu arasından D kategorisinde 5. Oldu.
Ahmet Özyazıcı ise73 Stableford puanı ile yine ayni 10 sporcu arasından D kategorisinde 2. olarak kendi kategorisinde 2.lik kupasını güzel bir ödül töreni ile EDGA başkanının elinden aldı.
Golfe sadece 8 ay önce başlayan Ahmet Özyazıcı'nın TGF'ye kazandırdığı bu ilk yurtdışı kupası büyük bir başarı oldu.
2012 yılında Ekim ayında Paris'te yapılan French Open Disabled'ta üç golfçümüz bu turnuva için büyük bir özveri ile çalıştılar ve kendi kategorilerinde çok başarılı oldular.
Giray Güngör; C kategorisinde 40 stablefort puanı yaparak 24 katılımcı arasından 1.oldu.
Mehmet Kazan; D kategorisinde 37 stablefort puanı yaparak 9 Katılımcı arasından 3. oldu.
Ahmet Özyazıcı; D kategorisinde yine 37 stablefort puanı yaparak back 9 daki skoru ile yine aynı skoru yaparak 9 katılımcı arasından 4. oldu.

Golf Engelli Milli Takımımız özverili ve istekli çalışmalarını devam ettirerek ülkemizi yurtdışında turnuvalarda temsil etmeye devam ediyorlar.

European Disabled Golf Association (Avrupa Engelli Golf Birliği) http://www.edgagolf.com
Türkiye Milli Paralimpik Komitesi http://www.tmpk.org.tr




Click For More Announcements