“Çocuk evlerinden golfe, golften olimpiyatlara

“Çocuk evlerinden golfe, golften olimpiyatlara" projesi hayata geçti

Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Golf Federasyonu iş birliğinde başlatılan "Çocuk evlerinden golfe, golften olimpiyatlara" projesi Samsun Büyükşehir Belediyesi Golf Kulübü’nde hayata geçti.

"Çocuk evlerinden golfe, golften olimpiyatlara" sosyal sorumluluk projesinde 9-12 yaş grubu arasındaki 70 çocuk, Samsun Büyükşehir Belediyesi Golf Kulübü’nde 6 ay sürecek bir eğitime katılacak.

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Samsun Büyükşehir Belediyesi Golf Kulübü’nde başlatılan "Çocuk evlerinden golfe, golften olimpiyatlara" projesi hakkında bilgi aldı.

Ağaoğlu, Samsun'da başlatılan, "Çocuk evlerinden golfe, golften olimpiyatlara" projesinin sadece çocukların değil kendileri acısından da önemli bir sınav ve önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Burada bir konuşma yapan Ağaoğlu, spor federasyonlarının ve devletin öncelikli görevlerinden birinin bu çocukları geleceğe hazırlamak olduğunu söyledi.

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ağaoğlu: "Dünyaya baktığımız zaman golf hemen hemen en geniş yelpazeye hitap eden bir spordur. Rehabilitasyon ve mental eğitim anlamında baktığımız zaman dünyanın en önemli spor dallarından birisi olduğunu bütün Türkiye'ye anlatabiliriz. Bu sadece çocukların değil bizim açımızdan da önemli bir sınav ve önemli bir fırsat aynı zamanda" dedi.

Türkiye'de spora bakış acısının farklı olduğunu işaret eden Ağaoğlu, "Biz çocuklarımızdan Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonlukları bekliyoruz, tabi ki nihai hedef bu. Bir şampiyon yetiştirirken bunu bin sporcu arasında seçebiliyoruz. Geriye kalan 999 kişinin de bir şekilde yine sporun içinde kalması ve sporla birlikte sosyal ve eğitim yaşantısının şekil bulması gerekli. Sporun aslında nihai hedefi belki bu değil ama en önemli kazançlarından birisi budur. Golfe baktığınız zaman Amerika'daki devlet üniversitelerinin antrenörleri, gençler ve özellikle 18 yaş altı şampiyonlarını çok yoğun şekilde takip ederek golfçü avına geldiklerini görüyoruz." ifadesini kullandı.

Türkiye'den de son 10 yıl içinde 13 golfçünün bu antrenörler vasıtasıyla Amerikan devlet üniversitelerine devlet bursu ile gittiğini vurgulayan Ağaoğlu, şöyle devam etti:

"Üniversitelerin golf takımlarında yer aldılar. Nihai hedef şampiyonluk ama gençlerimizin iyi bir eğitim alması bakımından baktığımız zaman özellikle golf, basketbol, tenis ve benzeri sporlar bu konuda anahtar rolü oynamaktadır. Bu fırsatları çok iyi değerlendirmemiz lazım. Bugün dünyanın neresine giderseniz gidin özellikle gelişmiş ülkelerde iş adamların yüzde 90'ı çok iyi şekilde golf oynuyor. İş, eğitim, siyaset hayatında çok önemli bir faktör. Onun için bu çocuk evlerinde kalan çocuklarımız için bu eğitimin çok önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Umuyorum ki bu proje Samsun'da başlar ve diğer illerimize de örnek olur."

Golf 3-5 iş adamının yaptığı bir spor olmadığına dikkat çeken Ağaoğlu, "Biz bu algıyı Türkiye'de kıramadık. Dünyaya baktığımız zaman golf hemen hemen en geniş yelpazeye hitap eden bir spordur. Rehabilitasyon ve mental eğitim anlamında baktığımız zaman dünyanın en önemli spor dallarından birisi olduğunu bütün Türkiye'ye anlatabiliriz. Bu sadece çocukların değil bizim açımızdan da önemli bir sınav ve önemli bir fırsat aynı zamanda." dedi.

Konuşmanın ardından Ağaoğlu, 9 ila 12 yaş arasındaki çocukların golf eğitimini izledi.




ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın