Golf Milli Takımı Amerika Kampından döndü

Golf Milli Takımı Amerika Kampından döndü

2012'de ülkemizde yapılacak Dünya Amatör Golf Şampiyonası öncesi Amerika'da 11 gün süren kampın ardından Milli Takım Türkiye'ye döndü. IMG Kamptaki çalışmaları değerlendiren Milli Takım Teknik Direktörü Spencer Henderson eğlenceli gibi gözüksede oyuncularının çalışmaktan bir hayli yorgun olduğuna değindi. Henderson Amerika'daki IMG Kamp için Türkiye Golf Federasyonu ile çalışmaya başladığından beri yaptıkları en iyi kamp olduğunu söyleyerek oyuncuları için büyük bir şans olduğunu belirtti.

Teknik Direktör Spencer Henderson Amerika dönüşü IMG Kamptaki çalışmaları şöyle anlattı:

''Oyuncularım fiziksel olarak 2 hafta sonunda çok yoruldular. Bu kampın ana amacı 2012 Dünya Amatörler Şampiyonası'nda oynaması muhtemel oyuncuların tam bir eğitim almasıydı. IMG Akademi bu anlamda eğitim için çok iyi durumdaydı. Çalışma şartları çok iyiydi. Kamp sonunda gördük ki en fazla çalışmamız gereken bölüm pata oldu. Her gün 2-3 saat süreyle pata çalıştık. Teknik olarakta uzakta pata yapmayı ve uzaklık kontrolünü çalıştık. Green eğitimini okumak üzere odaklandık ve çeşitli yönlere eğimli greenlerde pata çalışması yaptık. Ayrıca bu çalışmalarımızın sonuçlarını görmek içinde oyuncular arasında yarışmalar yaptık. Kızlara karşı erkekler yarıştı, kaybedenin ceza aldığı yarışmalar bir hayli çekişmeli geçti. Pata çalışması için, PGA Tur'da dünyanın 1 numarasında yer alan İngiliz Luke Donald'ın pata istatistiklerine baktık. Ve oyuncularım şunu gördü ki İngiliz oyuncunun PGA Tur'da dünyanın 1 numara olmasının sebebi pata ve kısa oyunda çok iyi olmasıydı.

IMG Kamp zihinsel antrenörü Christian Smith milli takım oyuncularına baskı ve stres altında nasıl oynamaları gerektiğinin derslerini verdi.

Fitness golfte çok önemli bir bölüm olduğu için antrenörümüz Deniz İncekara ile her gün 2-3 saat yoğun bir biçimde çalıştık. Özellikle hız, güç ve denge geliştirme üzerinde yoğunlaştık. Bunun içinde denge topları kullanarak fitness antrenmanı yaptık.

Sanırım oyuncuların en mutlu olduğu anlar video izlediğimiz bölümlerdi. PGA Tur'da 7.sırada yer alan Avustralyalı oyuncu Jason Day'in videolarını izlemek önemliydi. Şüphesiz 25 yaşındaki genç oyuncu çok çalışarak başarılı olunabileceğinin en iyi örneği. Milli Takım oyuncuları anladı ki hedefe ulaşmanın yolu çok çalışmaktan geçiyor. İki hafta sonunda gözlemledikleri konu ise çok çalışınca çabuk sonuç alabilmeleri oldu. Odaklanma üzerine çalışmanın, bunda çok büyük önemi olduğunu hep birlikte gördük. Bu kampın sonunda oyuncularım eğlenceli bir  basketbol maçıyla stres attılar''.

Golf Milli Talkımı Teknik Direktörü Spencer Henderson 2012 Dünya Amatörler Golf Şampiyonası öncesi hazırlıklar için IMG Kampın çok iyi bir başlangıç olduğunu ve  amaçlarına ulaşmak için çok çalışacaklarını söyledi.

Milli takım oyuncularından Hamza Sayın ise iki hafatalık kampı tüm takım arkadaşları adına değerlendirdi. Hamza şunları söyledi:

''Öncelikle geçirmiş oldugumuz kamp şimdiye kadar yapmış oldugumuz kamplara göre daha yogun ve tempolu geçti. Güne sabah 6 da sabah sporu ile başladık ve bunu hergün yaptık, daha sonra antrenman alanına gidip çogunluğu kısa oyun ve pata üzerine olan antrenmanları uyguladık,belli zamanlarda yapılan antrenmanlardan sonra kızlar ve erkekler olarak takım maçları ile yapmış olduğumuz antrenmanları pekiştirmek adına küçük turnuvalar yaptık. Her antrenman sonrası tekrar golf fıtness programlarına katıldık. Fizyoterapist eşliğinde, tüm oyunculara vücut ölçümleri yapıldı ve hangi kas gruplarının zayıf veya hangisinin yeterli olduğu hakkında bilgi aldık.Şunu söyleyebilirim ki takımda ki tüm oyuncuların sunmuş oldukları özveri ve istek müthişti. Sezon öncesi bu kamp eksiklerimizi görmek ve onu geliştirmek adına verimli geçti diyebilirim.





ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın