Yetenek Hafta Sonu Seçmelerinin 1.si yapıldı

Yetenek Hafta Sonu Seçmelerinin 1.si yapıldı

26 ve 27 Kasım'da Klassis Golf Kulübü'nde yapılan seçmelere İstanbul bölgesinden 12 oyuncu katıldı. Bu oyuncular Yıldızlar Ligi sonuçlarına göre handikap düşüşleri, yaş ve gelecekte Türk golfü için potansiyel olabilecek oyuncular arasından seçildi. TGF Milli Takım Antrenörü Spencer Henderson'ın kısa sunumundn sonra, oyuncular gün içinde yapılacak çeşitli testler için 4 gruba ayrıldı. Oyuncuların seçimi için farklı pata, kısa oyun, fitness, psikoloji ve trackman den oluşan testler temeli oluşturdu. Bu testler oyuncuları zorlaması için tasarlanmışken aynı zamanda oyuncuların gelişimi sırasında kuvvetli yönlerini ve geliştirilmesi gereken yönleri de belirledi. Milli takım oyuncuları da testlerin yapılmasında diğer oyunculara yardımcı olurken, aynı testleri uygulayarak ve milli takım standartında bu testlerin nasıl sonuçlanması gerektiğini de gösterdiler. Akşam saatlerinde oyuncular TGF mental koçu Özer Aslan'ın eğlenceli ve interaktif sunumuyla golf oyununun zihinsel yönü ile de tanıştılar.

Pazar günü saat 07:00'de TGF Fitness koçu Deniz İncekara oyunculara golfte fitness'ın önemi ile ilgili bilgiler verdi. Daha sonra oyuncular sahada 7 çukur oynayarak drive, oyuna yaklaşım, pata ve kısa oyun becerileri ile ilgili bir test daha yaptılar.Günün son testi PGA öğrenim merkezi tarafından kullanılan Linxtracker par testiydi, bu testte yine oyuncuların drive, oyuna yaklaşım, pata ve kısa oyun becerileri ile ilgiliydi.

Milli takım antrenörü Spencer Henderson; ''ekibimle Türkiye'de bir ilk olarak gerçekleştirdiğimiz 1. Yetenek seçimi oldukça başarılıydı. Oyuncular çok çalıştı ve eğer ilerde milli takıma seçilirlerse onları neyin beklediğiyle ilgili çok güzel bir giriş yapıldı. 2. seçim 3-4 Aralık tarihlerinde Antalya'da yapılacak ve disiplinle  Türkiye'nin gelecekteki takımını oluşturacak yeni yetenekleri aramaya devam edeceğiz'' dedi.




ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın