Justin Rose hem Antalya’da hem dünyada zirvede

Justin Rose hem Antalya’da hem dünyada zirvede

Turkish Airlines Open’da Çinli Li Haotong’u play-off’un ilk çukurunda mağlup eden Justin Rose ünvanını korudu. Antalya’da kazandığı şampiyonlukla yeniden dünya sıralamasında 1 numaraya yükselen İngiliz oyuncu, 1 milyon 166 bin dolarlık para ödülünün sahibi oldu.

Avrupa Turu Rolex Serisi kapsamında düzenlenen 7 milyon dolar toplam ödüllü Turkish Airlines Open’da Justin Rose üst üste ikinci kez zirveye çıktı. Play-off sonunda Çinli Li Haotong’u geçmeyi başaran Rose, şampiyonluk ödülü olarak 1 milyon 166 bin dolar kazandı.

Final raunduna Fransız Alexander Levy ile birlikte üçüncü raundun lideri Haotong Li’nin üç vuruş gerisinde başlayan Justin Rose, rakibinin ikinci çukurda bogey yapması üzerine farkı ikiye indirdi. Yedinci çukurdaki birdie ile farkı bire indiren Rose, 10. çukurda bir birdie daha yaparak Haotong Li’yi yakaladı ve 11. çukurda Çinli oyuncunun bogey’si sonrası öne geçti. 12. çukuru her iki oyuncu da birdie ile tamamlarken, 14’te Justin Rose’un birdie’sine 15’te Haotong Li eagle ile cevap verdi. 16. çukurda birdie yaparak bir kez daha öne geçen Justin Rose, son iki çukurda üst üste iki bogey yapınca avantaj Haotong Li’ye geçti. Ancak kısa mesafeden atışını kaçıran Haotong Li de son çukuru bogey ile bitirince her iki oyuncu da turnuvayı 267 vuruşla bitirdi. 18. çukurda oynanan play-off sonunda 2018 Turkish Airlines Open şampiyonu belli oldu.

18. çukurda par yapan Justin Rose, bogey yapan Haotong Li’yi geçerek unvanını korumayı başardı. Final raundunu 65 vuruşla (-6) bitiren İspanyol Adrian Otaegui ve Belçikalı Thomas Detry, toplamda 269 vuruşla (-15) Turkish Airlines Open’da üçüncülüğü paylaştı.

Justin Rose’a şampiyonluk kupasını Türk Hava Yolları Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur verdi. İngiliz oyuncuya madalyasını ise Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu takdim etti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Avrupa Turu CEO’su Keith Pelley, Regnum Carya Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk, ISM Genel Müdürü Andrew Chandler ve Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu da hazır bulundu.

Justin Rose ödül töreninde yaptığı konuşmada Türkiye’de kendini evinde hissettiğini söyledi. Seyircinin desteği için teşekkür eden İngiliz oyuncu, “Geçen yıl olduğu gibi herşey mükemmeldi. Bu yıl tüm ailemle birlikte buraya geldim. Regnum Carya Sahası’nın 18. çukurunda çok hatıram var” diye konuştu.




ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın