Şampiyonlar şampiyonu: Keegan Bradley

Şampiyonlar şampiyonu: Keegan Bradley

Masters'ı kazanan Charl Schwartzel, ABD Açık'ta zafere ulaşan Rory McIlroy, Britanya Açık'ta gülen Darren Clarke ve PGA Şampiyonası'nda birinci olan Keegan Bradley sezon sonu şampiyonası için Bermuda'da buluştu.

Birleşik Krallık'ın deniz aşırı topraklarından biri olan bu doğa harikasında geçirilecek iki gün sonunda "Şampiyonlar şampiyonu" belli olacaktı.

Mercan resifleriyle çevrili olan bu nemli adada ilk günün sonunda Bradley ve McIlroy parın dört vuruş üstünde kalarak günü iyi geçirdi.

İkinci güne Schwartzel iyi başladı. İlk gün hayal kırıklığı yaşayan sporcu, üst üste beş delikte birdie yaparak Bradley ile olan farkı kapattı. Dokuzuncu delikte kum havuzuna düşen Schwartzel, günün en güzel vuruşlarından birine imza attı ve birdie'yi yaptı. Ancak bu şampiyonluk için yeterli olmadı...

Son deliğe kadar büyük heyecan devam etti. İlk gün oldukça iyi bir performans sergileyen McIlroy, ikinci roundda bir o kadar kötüydü. İlk altı delikte kendisine avantaj sağlayacak bir skor elde edemeyen genç sporcu, sonraki üç delikte üst üste bogey'ler yaptı ve avantajını yitirdi. 142 strokes ile turnuvayı üçüncü sırada tamamlayan Rory McIlroy, belki de yeşil alanda kritik vuruşları kaçırmasa şampiyonluğu elde edebilirdi.

Keegan Bradley ise formdaydı. Son güne bogey ile başlasa da, sonra toparlayan ABD'li son vuruşa kadar nefesini ensesinde hissettiği Schwartzel'i bir sayı farkla geçti ve toplamda parın dört vuruş üstünde kalarak şampiyonluğunu ilan etti.

Sezonun sürpriz şampiyonlarından Darren Clarke ise parın 9 altında kalarak turnuvayı sonuncu sırada tamamladı.

Şampiyonluğu elde eden Bradley, "Gerçekten çok zor bir turnuvaydı. Fakat son dokuz delikte çok iyi oynadım. Ki bu sahada son delikler oldukça önem arz ediyordu" dedi.

Sıralama şu şekilde oluştu: 
1 Keegan Bradley -4 / 138
2 Charl Schwartzel -3 / 139
3 Rory McIlroy E / 142
4 Darren Clarke +9 / 151




ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın