Golf için yoga

Golf için yoga

İrlanda'da GUI National Golf Academy'de ''golfçülere yoga'' dersi büyük talep görüyor. Akademide yoga dersleri veren eğitmen Anne M. Kennedy bu yoğun ilgiden dolayı ''golfçülere yoga'' derslerini genişlettiklerini ifade ediyor.

''Golfçüler için yoga'' dersinde en yüksek performansı sağlayabilmek için çok verimli, ayrıntılı, geniş bir eğitim yöntemi kullanılıyor.

Golfçüler için yapılan yoga eğitiminin sporcuya kazandırdığı özellikler dikkat çekiyor. Esnekliği, gücü ve daha fazla mesafe için hareket alanını geliştiriyor. Sakin bir kafa ve düşüncede olmayı sağlayarak konsantrasyon, odaklanma ve gözünde canlandırmayı sağlıyor. Golfte yoga eğitimi tüm sağlık risklerindeki hasar ve iyileştirmeyi en aza indiriyor. Yoga ayrıca golf sopasının kontrolünde denge ve koordinasyon sağlıyor.

Şu anda İrlanda ve Avrupa'da ilk onaylı ''golfçüler için yoga'' eğitmeni olan  Anne M.Kennedy golfe olan tutkusunu yoga ile birleştirdiği için ortaya müthiş bir enerji çıkıyor ve tecrübelerinin önemi artıyor. Akademideki derslerinde golf için yogayı özellikle cesaretlendirme, odaklanma ve konsantrasyon sağlamak üzerine yoğun biçimde kullanıyor. Dünyada golf oyuncuları arasında ''golfte yogayı'' kullananların sayısı her geçen gün artış gösteriyor.





ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın