Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu,

Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu,

Daha yeni başlıyoruz

Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, tarihte ilk kez golf madalyası kazandığımız Akdeniz Oyunları'nı değerlendirdi. Hamza Sayın, Gencer Özcan ve Mustafa Hocaoğlu'ndan oluşan Erkek Milli Takımımız'ın İspanya'ya bir puanla geçilerek şampiyonluğu kaybettiğini hatırlatan Ağaoğlu "Son güne takım sıralamasında lider başladık. Ancak şanssızlıklar bir türlü peşimizi bırakmadı. Yine de sözümüzü tuttuk ve Türkiye'ye Akdeniz Oyunları tarihindeki ilk golf madalyalarını getirdik. Tüm sporcularımı kutluyorum. Onların gelecek yıllarda daha büyük başarılara imza atacağına inanıyorum" diye konuştu.

Nereden nereye

Akdeniz Oyunları'nda kazanılan madalyaların beş yıllık yoğun bir çalışmanın ürünü olduğunu belirten Ağaoğlu "Beş yıl önce göreve geldiğimizde lisanslı sporcu sayımız 68'di. 2005 yılı sonu itibariyle bu sayı 2000'i geçecek. Akdeniz Oyunları'nda milli takımı temsil eden sporculara yıllardır yaptığımız yatırımların karşılığını alıyoruz. Ama geldiğimiz bu nokta bizi tatmin etmiyor. İspanya'nın bir puan farkla kazandığı şampiyonluğa inanılmaz şekilde sevinmesi aslında golfte Türkiye gerçeğini gösteriyor. 1997'ye kadar hep son sırada yer aldığımız golfte bugün madalya almamız önemli" şeklinde konuştu.

Golf tabana inecek

Federasyon Başkanı Ahmet Ağaoğlu, golfte yarının yıldızlarını yetiştirmek için geniş çaplı bir altyapı hamlesi başlattıklarını söyledi. Ağrı, Ardahan ve Şanlıurfa gibi illere golfü götürdüklerini söyleyen Ağaoğlu "Golf, Türkiye'de hep zengin sporu olarak bilindi. Biz dokuz ildeki ilköğretim okullarında başlattığımız çalışmalarla bu görüşü yıkıyoruz. 8-13 yaşındaki yetenekli sporcuları keşfedip onların şimdiden yetiştirmeye başlayacağız. Ayrıca golf Doğu Anadolu bölgesine farklı bir heyecan getirecek. Çok yakın zamanda bu çocukların arasından şampiyonlar çıkacağına inanıyorum" dedi.

4 Temmuz 2005



ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın