Sporcu Lisans, Vize ve Transfer Yönetmeliği  ve antrenör yönetmeliğiyle ilgili duyuru

Sporcu Lisans, Vize ve Transfer Yönetmeliği ve antrenör yönetmeliğiyle ilgili duyuru

Gençlik ve Spor Bakanlığı, lisans, vize ve transfer alanları ve antrenör eğitimini içeren yönetmeliklerde birçok yenilik getirerek; federasyonlar, kulüpler, sporcular ve antrenörler için devrim niteliği taşıyan bir değişikliğe imza attı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Antrenör Eğitimi Yönetmeliği’ ile ‘Sporcu Lisans, Vize ve Transfer Yönetmeliği’ Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.  Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun talimatıyla gerçekleştirilen hummalı çalışmaların sonucunda yapılan değişiklik, Türk sporu adına yeni bir soluk getirecek. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, birçok sporcu, federasyon ve kulübü yakından ilgilendiren yönetmelikte yapılan değişikliklere yönelik yaptığı açıklamada, “Yürürlüğe giren yönetmeliklerle sporumuza yeni bir soluk kazandıracağız” dedi.

Bakan Kasapoğlu, çözüm odaklı ve kapsayıcı bir temeli baz alarak  yapılan değişikliklerin Türk sporunun gelişimi ve gençlerin spora yönlendirilmesi noktasında büyük önem arzettiğini belirtirken, “Her şey sporumuzun daha iyi yerlere gelmesi için.  Sporumuzun tüm paydaşlarına en iyi imkanları sağlayarak yarınlarımıza daha güçlü ve emin adımlarla ilerlemeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Yönetmeliklere ilişkin detaylara aşağıdaki linklerden ulaşılabilirsiniz.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/12/20191214-3.htm

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/12/20191214-2.htm

 




ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın