Türkiye, Dünya Handikap Sistemine Geçiyor

Türkiye, Dünya Handikap Sistemine Geçiyor

Türkiye Golf Federasyonu, 1 Temmuz 2020 tarihi itibari ile Dünya Handikap Sistemi (WHS) dönüşümünü başlattı. 1 Ocak 2020 itibariyle tanıtılan Dünya Handikap Sistemi, tüm dünya federasyonları tarafından uygulamaya alınacak. Ülkemizde Temmuz ayı itibari ile planlanan geçiş işlemleri bugün itibari ile başlatıldı.

Tüm dünyada geçerli olacak yeni sistem, eski sisteme göre çok daha kapsayıcı ve oyuncuların oyun becerilerini daha aktif olarak yansıtması için yapılan 4 senelik çalışmanın ardından 2020 yılı itibari ile uygulanmaya başlanıyor.

R&A ve USGA tarafından geliştirilen sistem, dünyada uygulanan tüm handikap sistemi otoritelerinden görüşler alınarak, dünyada genelindeki oyuncuların handikaplarının aynı şekilde hesaplanması ve hesaplamaların daha tutarlı yapılabilmesi amaçlanarak geliştirildi.

Sistem yapılandırılırken, daha modern bir sistem oluşturmak ve mümkün olduğunca çok oyuncunun handikap alabilmesinin sağlanması amaçlandı. Sistem sayesinde yeni oyuncular daha kolay handikap alabilecekler, aldıkları handikapları dünyanın her yerine taşıyabilecek ve dünyanın her yerinden diğer golfçülerle eşit koşullarda yarışabilecekler.

Dönüşüm işlemleri kapsamında, mevcut handikap sistemi 01-02 Temmuz tarihlerinde kapalı olacak ve sisteme herhangi bir skor girişine izin verilmeyecek. Bu süreçte TGF web sayfası üzerinden handikap listelerine erişim durdurulacaktır.

Geçiş işlemleri tamamlandığında handikap listesi tekrar yayınlanacak ve skor giriş işlemleri tekrar başlatıldığında TGF web sayfası ve sosyal medya kanallarından duyuru yapılacaktır.

Dünya Handikap Sistemi’nin tüm detayları ile anlatıldığı sistem kitapçığına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

https://tgf.org.tr/handikap/2




ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın