SPORCU LİSANS, VİZE VE TRANSFER TALİMATI DUYURUSU

SPORCU LİSANS, VİZE VE TRANSFER TALİMATI DUYURUSU

Spor Bakanlığı tarafından yeniden düzenlenen ve 30978 sayılı Resmi Gazete’ de yayınlanan “SPORCU LİSANS YÖNETMELİĞİ” uyarınca, Spor Federasyonlarının lisans talimatlarının güncellenmesi gereği doğmuştur. Buna istinaden yeniden düzenlenen TGF Lisans, Vize ve transfer talimatı 18.08.2020 tarihinde Spor Genel Müdürlüğü web sayfasında yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

Yeni talimat uyarınca aşağıdaki konulara özellikle dikkatinizi çekmek isteriz.

  1. Talimatın yürürlüğe girdiği 18.08.2020 tarihi itibari ile, eskiden TGF tarafından yapılan lisans, vize ve transfer işlemleri, Spor İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından yapılacaktır.
  2. Sağlık raporu artık sadece ilk lisans çıkarırken gerekli olup, daha sonra vize ve transfer işlemlerinde sporcu beyanı ile yapılabilecektir. (EK-4)
  3. Sporcuların Golf branşında vize çıkarabilmeleri için handikapları olması şartı eklenmiştir.
  4. Kulüp lisansı almak isteyen sporcular yeni talimat uyarınca kulüp ile ilişkilerini gösterir belgeyi il ve ilçe müdürlüklerine ibraz etmeleri gerekecektir. (Ek-3)
  5.  

Yürürlüğe giren talimat ekte bilgilerinize sunulmuştur. Talimata ayrıca TGF web sayfasında “FEDERASYON” başlığı altında yer alan “TALİMATLAR” bölümünden de ulaşabilirsiniz.




ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın