Dünya Amatör Takım Şampiyonası

Dünya Amatör Takım Şampiyonası

Dünyanın en önemli golf organizasyonlarından birisi olan Dünya Amatör Golf Şampiyonasının başlamasına kısa bir süre kaldı. Türkiye Golf Federasyonun evsahipliğinde yapılacak olan organizasyon tüm dünyanın gözünü Antalya Belek'e çevirmesini sağlayacak.

Türkiye Golf Federasyonu dünya golf tarihinde Dünya Amatör Golf Şampiyonası'nı alan en genç federasyon olarak tarihe geçerken 2008 yılında Avustralya'da yapılan oylamada İtalya ve Avusturya gibi golfte önde gelen ülkeleri geride bırakma başarısını gösterdi.

Kadınlarda 27-30 Eylül tarihlerinde büyük heyecana sahne olacak olan organizasyonda erkeklerde mücadele 4-7 Ekim tarihlerinde yapılacak. Kadınlarda  55 ülkeden 165 sporcu mücadele ederken erkeklerde 72 ülkeden 216 sporcu kupaya ulaşmak için zorlu bir yarışa girecek.

2008 yılında uluslararası Golf Tur Operatörleri Birliği tarafından Avrupa'nın en iyi golf destinasyonu ödülünü alan Belek bu dev organizasyon için hazır. Dünya Amatör Golf Şampiyonası'na 3 muhteşem tesis evsahipliği yapacak. Gloria Golf Kulübü ( Old Course - New Course ) , Cornelia Golf Kulübü Nick Faldo Championship Golf Course ve Antalya Golf Kulübü dünyanın en iyi amatör golfçülerini ağırlayacak. Erkeklerde düzenlenen turnuvanın resmi adı "Eisenhower Trophy" kadınlardaki turnuvanın resmi adı ise " Espirito Santo Trophy" dir.

Türkiye de kadınlarda ve erkeklerde uzun süredir hazırlandığı bu turnuvada milli takımımızla boy gösterecek. 4-7 Ekim 2012  tarihleri arasında Antalya Golf Kulübü ve Cornelia Golf Kulübü'nde yapılacak Erkekler Turnuvası Eisenhower Trophy'de Florian Kolberg, Hamza Sayın ve Güray Yazıcı ülkemizi temsil edecek.

Hamza Sayın: 26 yaşında ve +2,4 handikaplı oyuncu, Dünya Erkekler Amatör Golf oyuncuları sıralamasında 340. Sırada bulunuyor. Takımın en tecrübelisi olan oyuncu şimdiye kadar 4  Eisenhower Trophy'de oynadı. 3 yıl arka arkaya Türkiye Golf Ligi'ni kazanan oyuncu, 2011'de İngiltere Amatör Şampiyonası'nda 288 oyuncu arasından 15. olarak finale kaldı. 2012 yılında yapılan Türkiye Açık Erkekler Golf Şampiyonası'nda 7. oldu ve Takımlar Kupasında bronz madalya kazanılmasına yardımcı oldu. Türkiye'deki en iyi amatör oyunculardan birisi.

Florian Kolberg: 18 yaşında ve +0,4 handikaplı oyuncu, Dünya Erkekler Amatör Golf oyuncuları sıralamasında 381. Sırada bulunyor. 2012 yılı kendisinin milli takım için oynadığı ilk yıl ve 2012 Fransa Genç Erkekler Turnuvası'nı 6., İtalya Erkekler Açık turnuvasını 8. sırada tamamlama başarısı gösterdi. 2012 Türkiye Açık Amatör Şampiyonası'nı 14.sırada bitirdi ve Takım Şampiyonası'nda bronz madalya aldı. 2012 yılında Balkan Şampiyonası'nı kazanan takımın da üyesiydi.

Güray Yazıcı: 18 yaşında ve +1,1 handikaplı oyuncu takımın en genci ve Dünya Erkekler Amatör Golf oyuncuları sıralamasında 1080. Sırada bulunuyor. Güray Yazıcı, 2012 Türkiye Golf Ligi'ni  2. olarak tamamladı ve 2012 Türkiye Açık Amatör Şampiyonası'nda 19. oldu ve takımla birlikte bronz madalyanın sahibi oldu.  Balkan Turnuvası'nın final gününde -6,65 lik skorla Türkiye'nin 2. defa kupayı kazanmasına yardımcı oldu. 2011 yılında yapılan İngiltere Genç Erkekler Turnuvası'nda 4. olarak finale kaldı.

27-30 Eylül 2012 tarihlerinde Gloria Golf Kulübü'nde oynanacak Kadınlar Şampiyonası Espirito Santo Trophy'de ise Sena Ersoy,Yasemin Sarı ve Elçin Ulu mücadele edecekler.

Sena Ersoy: 16 yaşında ve 0,5 handikaplı oyuncu, takımın en genci ve Dünya Kadınlar Amatör Golf oyuncuları sıralamasında 641. Sırada bulunuyor. 16 yaş altı Avrupa Genç Ustalar Şampiyonası'nı 4. olarak bitirerek turnuvada ülkemizin şimdiye kadar aldığı en iyi dereceyi yaptı.  2012 Turkiye Bayanlar Açık Şampiyonası'nı 16.olarak tamamladı ve 2010 yılında Arjantin'de yapılan Espirito Santo Trophy'de de oynadı.

Yasemin Sarı: 17 yaşında ve +0,4 handikaplı oyuncu ve Dünya Kadınlar Amatör Golf oyuncuları sıralamasında 412. Sırada bulunuyor. Galler'de yapılan 18 yaş altı  British Girls Turnuvası'nda ilk 8 oyuncu arasına girdi ve bu turnuvada en iyi dereceyi yapan ilk Türk oyuncu oldu. 2012 yılında yapılan Avrupa Gençler Takım Şampiyonası'nda 9.culuğu elde eden oyuncu, İskoçya'daki Loretto Akademi'den iki yıllık golf bursu kazandı.

Elçin Ulu: 21 yaşında ve +2,0 handikaplı oyuncu ve Dünya Kadınlar Amatör Golf oyuncuları sıralamasında 220 sırada bulunuyor. Sırada ve takıma en fazla uluslararası tecrübeyi getiriyor. 2008'de Avustralya'da yapılan Espirito Santo Turnuvası'ında oynadı,2012 Klassis Golf Kulübü'nde oynanan Türkiye Amatör Şampiyonası'nı kazandı. Yine bu yıl oynanan Türkiye Kadınlar Açık Golf Turnuvası'ında 16.cılığı elde etti. Yakın bir tarihte Amerika'daki Florida Üniversitesi'ne golf bursuyla üniversite öğrenimine başladı.

Türkiye Golf Milli Takım Teknik Direktörü Spencer Henderson 2012 Dünya Amatör Takımlar Şampiyonası öncesi seçilen milli takımla ilgili düşüncelerini açıkladı:

"Türkiye'nin 2012 Dünya Amatör Takımlar Şampiyonası'na ev sahipliği yapması çok heyecan verici. Geçen yıl iyi hazırlandık ve bunun için Cornelia, Gloria, Antalya Golf Kulüplerine destekleri için çok teşekkür ediyorum. Hem kadın hem erkek takımlarımız genç ve tecrübeli oyuncuların iyi bir karışımından oluşuyor ve dünyanın en iyi amatörlerine karşı oynama fırsatını sabırsızlıkla bekliyorlar. Şuna inanıyorum ki; Milli Takım Teknik Direktörü olarak göreve geldiğim 2010 yılında Arjantin'deki Espirito Santo Trophy'deki 50.liğimiz ve Eisenhower Trophy'deki 56.lığımızdan daha iyi sonuçlar alacağız. Kesin hedefler belirlemedik ancak oyuncularımda gördüğüm çalışkanlık ve disiplinle iyi bir turnuva geçireceklerine inanıyorum."

Dünya Amatör Golf Şampiyonası 52 yıldır düzenleniyor. Bu turnuvanın isim babası eski ABD Başkanı Dwight Eisenhower'dır. Kendisi de golf oynayan Eisenhower o dönemde ülkeler arası kardeşlik ve dostluğun pekiştirilmesi amacıyla böylesine büyük bir organizasyona adını verdi. Bu şampiyonalarda daha önce mücadele eden sporcular arasında Tiger Woods, Jack Nicklaus, Phil Wickelson, Rory McIlroy, Ben Curtis ve Luke Donald gibi isimler yer alırken daha sonra profesyonel golfte önemli başarılara imza atan bu sporcular dünya vitrinine ilk olarak burada çıkma şansı buldu.

İlk kez 1958 yılında İskoçya'da düzenlenen turnuvaya 1964 yılından itibaren kadınlar da ayrı bir kategoride katılmaya başladı. Dünya Amatör Golf Şampiyonası 2 yılda bir yapılıyor ve amatör golfçüler son olarak 2010 yılında Arjantin'de Buenos Aires'de mücadele ettiler. Son turnuvada kadınlarda Güney Kore şampiyon olurken erkeklerde Fransa takımı mutlu sona ulaşmıştı.

 




ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın