Golfte Türkiye Gençler Şampiyonları Erkeklerde Can Gürdenli, Genç Kızlarda Deniz Kaya Oldu

Golfte Türkiye Gençler Şampiyonları Erkeklerde Can Gürdenli, Genç Kızlarda Deniz Kaya Oldu

Bu yıl Aslı Nemutlu adıyla dokuzuncusu düzenlenen TGF Aslı Nemutlu Türkiye Gençler Şampiyonası, TGF Silivri Golf Tesisleri’nde tamamlandı. İki gün süren şampiyonanın final raundunun sonunda erkeklerde Can Gürdenli, genç kızlarda Deniz Kaya toplamda 145 (+1)’er gross skorla Türkiye Gençler Şampiyonu oldular.

Türkiye Golf Federasyonu’nun 2022 faliyet takiviminde yer alan TGF Aslı Nemutlu Türkiye Gençler Şampiyonası, 18-19 Mayıs tarihlerinde TGF Silivri Golf Sahası’nda yapıldı.

Şampiyonada İstanbul Gençler Golf Akademisi, Ankara Golf Kulübü, 19 Mayıs Samsun Golf Kulübü, National BGK, Kemer Golf Kulübü, Ataşehir Golf Kulübü, Regnum Golf Kulübü, İstanbul Golf Kulübü, Klassis Golf Kulübü, Bodrum Golf Kulübü, Alanya Golf Kulübü, Carya Golf Kulübü, Zeynep Golf Kulübü, Antalya Bahçeşehir Koleji S.K.’dan ve ferdi lisanslı 18 yaş altı 61 sporcu yer aldı.

Şampiyona, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının aziz hatırası için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

İki gün süren şampiyonanın final raundunun sonunda, erkeklerde Can Gürdenli, genç kızlarda Deniz Kaya toplamda 145(+1)’er gross skorla Türkiye Gençler Şampiyonu oldular.

Oynanan şampiyonanın final raundunun sonunda Kemer Golf Kulübü sporcularından Can Gürdenli toplamda 145 (+1) gross skorla birinci, Can Özdemir toplamda 157 (+13) gross skorla ikinci, Can Çelikoğlu toplamda 163 (+19) gross skorla üçüncü, genç kızlar gross da Ankara Golf Kulübü’nden Deniz Kaya toplamda 145 (+1) gross skorla birinci, İstanbul Gençler Golf Akademisi’nden Zeynep Denizci toplamda 148 (+4) gross skorla ikinci, Kemer Golf Kulübü’nden Sude Bay 148 (+4) gross skorla üçüncü sırada yer aldı.

Erkekler A kategorisinde Kemer Golf Kulübü sporcularından Ömer Öztürkmen toplamda 139 net skorla birinci, Can Özdemir toplamda 143 net skorla ikinci, Can Çelikoğlu toplamda 146 net skorla üçüncü, genç kızlarda Ankara Golf Kulübü’nden Deniz Kaya toplamda 143 net skorla birinci, İstanbul Gençler Golf  Akademisi’nden Zeynep Denizci toplamda 148 net skorla ikinci, Antalya Bahçeşehir Koleji S.K. ‘dan Hatice Sarı toplamda 149 net skorla üçüncü oldu.

Erkekler B kategorisinde Kemer Golf Kulübü’nden Kenan Çetin toplamda 78 stableford skorla birinci, İstanbul Golf Kulübü’nden Tuna Şahin toplamda 69 stableford skorla ikinci, Kemer Golf Kulübü’nden Eren Keskin toplamda 69 stableford skorla üçüncü, genç kızlar B kategorisinde National BGK’dan Ayşe Altıntaş toplamda 73 stableford skorla birinci, Regnum Golf Kulübü’nden Derin Doğan toplamda 72 stableford skorla ikinci, Kemer Golf Kulübü’nden Lara Sorguç toplamda 71 stableford skorla üçüncü olarak şampiyonayı tamamladı.

Turnuvanın ödül töreninde dereceye giren sporculara ödüllerini, Türkiye Golf Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Karaduman, Türkiye Golf Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Ufuk Birdal Alvaç ve 2012’de kaybettiğimiz Milli Kayakçı Aslı Nemutlu’nun babası Metin Nemutlu verdi.

Metin Nemutlu, “Artık camianızın bir ferdi olduk. Bu turnuva 2012 yılından beri kızımız adına düzenleniyor. Kızımızın adının gençlerle anılması ailece bizi son derece mutlu ediyor. İlk tanıdığım minik sporcularımızın yaşları kiminin 18’e geldi, kiminin 18 yaşının üstüne çıktı. Bu sporcular Milli sporcular oldu, Türkiye Şampiyonları oldu, belki uluslararası yarışlara katıldılar. Bu sporcuların arkasında da siz değerli ailelerinin, eğitmenlerinin ve Federasyonun katkıları çok büyük. Buradan huzurunuzda herkese çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Genç Kızlar Türkiye Golf Şampiyonu Deniz Kaya, “Atatürk’ün bizlere armağan ettiği 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Şampiyonayı gerçekleştiren Federasyonumuza, bu başarımda öncelikle aileme, beni buraya getiren Ankara Golf Kulübü’ne ve antrenörlerim Merve Kaplan ile Erkan Demirci’ye çok teşekkür ederim. Bu anlamlı günde elde ettiğim başarım benim için onur verici. Herkese çok teşekkür ederim” ifadelerinde bulundu.

Genç Erkekler Türkiye Golf Şampiyonu Can Gürdenli ise “Öncelikle herkesin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum. Türkiye Golf Federasyonu’na bu turnuvayı organize ettiği, GreenKeeper’lara da sahayı bu kondisyonda tuttuğu için teşekkür ederim. Hava koşulları nedeniyle kolay bir turnuva değildi, bu yüzden tüm arkadaşlarımı da mücadele ettikleri için tebrik ederim. Ayrıca belirtmek isterim ki çok değerli Milli Kayakçı rahmetli Aslı Nemutlu’nun bu turnuvaya adının verilmiş olması, turnuvayı bizim için daha anlamlı kılıyor.” şeklinde konuştu.




ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın