Golfte, İlk Günün Lideri Kemer Golf Kulübü Oldu

Golfte, İlk Günün Lideri Kemer Golf Kulübü Oldu

TGF’nin, golf kulüpleri arasında sportif rekabet ortamının desteklenmesi, kulüp üyesi sporcuların takım olarak yüksek standartlı yarışma koşullarında yarışmaları ve golf camiasındaki dostlukların pekiştirilmesi amacıyla 2022 faaliyet takvimine eklenen TGF Türkiye Kulüpler Arası Golf Turu’nun 4. ayağı P&G sponsorluğunda Antalya’da başladı.

3-4 Eylül tarihlerinde Antalya Golf Kulübü’nde yapılacak TGF Türkiye Kulüpler Arası Golf Turu’nun 4. Ayak müsabakasında, Süper Tur’da 7, 1. Tur’da 11, toplamda 18 takımın bulunacağı turnuvada 144 oyuncu sahaya çıktı.

Ankara Golf Kulübü, Bodrum Golf Kulübü, İstanbul Golf Kulübü, Ankara Karya Golf Kulübü, Kemer Golf Kulübü, Klassis Golf Kulübü, Tauros Golf Kulübü, 19 Mayıs Samsun Golf Kulübü, Ataşehir Golf Kulübü, İzmir Golf Kulübü ve Kuşadası Golf Kulübü’nün katıldığı organizasyon, Süper Tur ve 1. Tur olarak iki farklı kategoride düzenleniyor.

TGF Türkiye Kulüpler Arası Golf Turu 4. Ayak müsabakasının ilk raundunun sonunda Süper Tur’da Murat Şarsel, Cengiz Şahin, Hasan Akçakayalıoğlu, Beyhan Goldman Benardete, Claus Lassen, Mehmet Ziylan, Baha Telli ve Selçuk Çetin’den oluşan Kemer Golf Kulübü toplamda 442 net skorla birinci, Engin Taviloğlu, Atilla Aksoy, Ahmet Küçük, Mustafa Özdemir, Sinan Yaman, Erdem Yılmaztürk, Zeynep Çelikoğlu ve Rayif Bilir’den oluşan İstanbul Golf Kulübü toplamda 447 net skorla ikinci, Ferhat Mönür, Mustafa İslamoğlu, Mehmet Sait Kar, Hasan Ceylan, Mehmet Ali Meriç,  Ayhan Karaca, Birol Civelek ve Önder Kaya’dan oluşan Ankara Karya Golf Kulübü toplamda 449 ne net skorla üçüncü sırada yer aldı. 

1. Tur müsabakalarının ilk raundunun sonunda ise Gürsel Öngören, Nurettin Ender Kıy, Mehmet Fatih Özalp, Meiwan Ou, Cumhur Ersin, Muhammed Ali Aydın, Cem Hakan Elmas ve Ayşegül Özdoğan’dan oluşan Ataşehir Golf Kulübü toplamda 237 stableford skorla birinci, Mustafa Türker, Yusuf Alirıza Tulpar, Devran Yıldırım, Kenan Güngör, Ali Kuş, Ali Kızıldağ, Mustafa Altıntaş ve Sefa Altınay’dan oluşan Tauros Golf Kulübü toplamda 212 stableford skorla ikinci, Ayhan Aydoğan, Şermin Öztürk, Birol Uygurlu, Burcu Mangör, Yakup İçgören, Barbaros Ökten, Orçun Turgun ve Volkan İleri’den oluşan Bodrum Golf Kulübü toplamda 206 stableford skorla üçüncü basamakta bulunuyor.

Oynanan turnuvanın formatına göre, her takım 8 kişi olacak ve 8 kişiden en iyi 6 skor yapan oyuncuların skorlarının toplamı takımın sıralamasını belirleyecek. Hem Süper Tur’da hem de 1. Tur’da oynanan iki gün sonunda, sıralamada yer alan son takım 2 puan alacak ve her bir üst sıradaki takımlar, sıralama yükseldikçe ilave 2 puan eklenerek yapılacak puanlama sistemi kullanılacak.

Oynanan tüm ayaklar sonunda puanlar toplanacak ve bir genel klasman tablosu oluşturulacak. Son ayak oynandıktan sonra en yüksek puanı toplayan takım Tur Şampiyonu olacak.




ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın