Yılın golf destinasyonu TÜRKİYE

Yılın golf destinasyonu TÜRKİYE

Belek'teki sahalarıyla dünya golfçülerinin yeni gözdesi olan Türkiye, Uluslar arası Golf Tur Operatörleri Birliği (IAGTO) tarafından Avrupa'da yılın golf destinasyonu seçildi. Ödül, 6 Aralık'ta Meksika'nın Cancun kentinde düzenlenen özel bir törende Cornelia Golf Kulübü Müdürü ve IAGTO Türkiye Sorumlusu Ali Şahin'e verildi.

Ödül töreninde konuşan IAGTO Yönetim Kurulu Başkanı Peter Walton kurum olarak her yıl en iyi üç golf sahasının yanında dünyanın beş ayrı bölgesinde golf destinasyonları seçtiklerini hatırlatarak "Bu ödüller özel ve kamu organizasyonlarını, yeni golf destinasyonlarının geliştirilmesinde ve tanıtılmasında birlikte çalışmaya teşvik etmeyi amaçlıyor. Ödüllere layık pek çok ülke ve saha vardı. Ancak biz en iyilerini seçmek zorundaydık" dedi.

Ödül töreninde kısa bir konuşma yapan Cornelia Golf Kulübü Müdürü ve IAGTO Türkiye Sorumlusu Ali Şahin de bu ödülün Türk golf camiasına büyük gurur verdiğini belirterek "Bu ödül bizim için çok önemli. Başta IAGTO olmak üzere tüm tur operatörlerine teşekkür ediyoruz. Bu ödül bizi daha çok şey yapmak ve servis kalitesini yükseltmek için cesaretlendirecek. Önümüzdeki üç dört yıl içinde Türkiye toplamda 30 golf sahasına kavuşacak" dedi.

Ödül töreninde Türkiye'nin yanı sıra Malezya, Arjantin, Arizona, Mauritius temsilcilerine de plaketleri verildi. Yılın keşfedilmemiş golf destinasyonu ödülünü Vietnam alırken, bu yılın golf resortları Avrupa'da Carton House (İrlanda), Kuzey Amerika'da Ginn Reunion Resort (Orlando) ve Asya-Afrika'da Arabella Western Cape Hotel&Spa seçildi. IAGTO onur ödülü ise İsveçli efsane oyuncu Annika Sorenstam'a verildi.

IAGTO golf turizmi endüstrisindeki en büyük organizasyon olarak görev yapıyor. 73 ülkede 1040'tan fazla şirketin üye olduğu kuruma bağlı 45 ülkeden 320 golf tur operatörü bulunuyor.




ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın