5. Balkan Senior Open Şampiyonu Recep Turan Oldu

5. Balkan Senior Open Şampiyonu Recep Turan Oldu

Türkiye Golf Federasyonu ve Bulgaristan Golf Federasyonu’nun destekleriyle Klassis Golf Kulübü organizatörlüğünde gerçekleştirilen ve Race to Regnum serisinin ilk ayağı olan, 5. Balkan Senior Şampiyonası, 6-8 Nisan 2023 tarihleri arasında İstanbul Silivri’de düzenlendi.  

Regnum Grubu’nun ana sponsorluğunda bu yıl başlatılan Race to Regnum serisi Balkan ülkeleri dahilinde amatör bir Senior Tour’u da başlatmış oldu. Balkan ülkeleri golfçülerinin dostluğuna ve yarışma heyecanlarına büyük katkı sağlayacak bu seri; 50 yaş üstü Stroke Play olarak yapılan ana şampiyona, 60 yaş üstü oyunculara açık olan Gross Stableford ile 10 ve üzeri handikaplı 50 yaş üstü oyuncular için de net stableford olarak üç kategori de oynandı. 

TGF Silivri Golf Sahası’nda oynanan müsabakaya Romanya, Bulgaristan, Amerika, Büyük Britanya ve ülkemizde 50 yaş üstü 49 oyuncu katıldı.

Üç raund üzerinden 54 çukur oynanan müsabakada Türk sporculardan Recep Turan toplamda 239 gross skorla şampiyon oldu. Hasan Karagöz toplamda 250 gross skorla ikinci ve Cavit Yıldız toplamda 255 gross skorla üçüncü oldu.

Gross Stableford kategorisinde aynı zamanda Bulgaristan Golf Federasyonu Genel Sekreteri olan Seth Underwood toplamda 69 puan ile birinci, Ataşehir Golf Kulübü’nden Abdurrahim Kuzu toplamda 62 puanla ikinci, Romanya’dan Florin Segarceanu 58 puan ile üçüncü sırada yer aldı.

Net Stableford Kategorisinde Jeong Ho Kim toplamda 108 birinci, Cem Erdoğan toplamda 99 puan ile ikinci ve Sun Mi Kim toplamda 98 puan ile üçüncü olarak şampiyonayı tamamladı.

5. Balkan Senior Open Şampiyonası’nın ardından düzenlenen ödül töreniyle dereceye giren oyuncular kupalarını aldılar.

Race to Regnum Serisi toplam 4 Ayak olarak organize edilecek. Müsabakanın ikincisi The 3rd. Bulgarian Senior Open 17-19 Mayıs 2023 tarihlerinde Bulgaristan’da yer alan Blacksearama & Light House Golf Kulübü’nde, üçüncüsü The Regnum Senior Bodrum Cup 20-22 Temmuz 2023 tarihlerinde Bodrum’da yer alan Bodrum Golf Kulübü’nde, dördüncüsü ve final müsabakası olan The Race to Regnum Senior Final 13-17 Aralık 2023 tarihlerinde Antalya’da yer alan Carya & National Golf Kulübü’nde oynanacak.

Her ayak sonunda toplanan puan sonucunda final raundunun ardından Race to Regnum şampiyonu belli olacak. 

Her bir kategorinin birincileri Aralık ayında yapılacak finale Regnum’un davetlisi olarak katılacaktır.




ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın