Ekim - Kasım - Aralık 2012

Ekim - Kasım - Aralık 2012

Tarih 9 Ekim'i gösterdiğinde Türkiye'de ilk kez yapılan Profesyonel Golf Turnuvası Turkish Airlines World Golf Final için tüm dünyanın gözü Antalya Belek'e çevrildi. Tiger Woods, Rory McıIroy,Charl Schwartzel,Lee Westwood,Hunter Mahan,Matt Kuchar, Webb Simpson, Justin Rose kıyasıya mücadele ettiler. Dünyada 68 ülkede canlı yayınlanan turnuva için çok sayıda yabancı basın mensubu Türkiye'ye geldi ve yaptıkları haberlerle Türkiye'de golf organizasyonunun başarısından sıkça söz ettiler. TAWGF Tüm dünyada ülke tanıtımı için büyük katkılar sağladı. Justin Rose rakiplerini geride bırakarak büyük ödülün sahibi oldu.

Ekim ayının sonunda Cumhuriyetin 89. Yılının anısına Kuşadası Golf Kulübü'nde düzenlenen Cumhuriyet Kupasını kazanan genç sporcu Nergis Kök oldu.

Ekim ayının sonlarında Fransa'da Paris yakınlarında yapılan French Open Disabled 2012 'de Engelli Milli Takımımız oyuncuları ,bu turnuva için büyük bir özveri ile çalıştılar ve kendi kategorilerinde çok başarılı oldular.
Giray Güngör C kategorisinde 40 stablefort puanı yaparak 24 katılımcı arasından 1.olurken,Mehmet Kazan D kategorisinde 37 stablefort puanı yaparak 9 Katılımcı arasından 3. oldu.Ahmet Özyazıcı D kategorisinde yine 37 stablefort puanı yaparak  back 9 daki skoru ile yine aynı skoru yaparak 9 katılımcı arasından 4. Olarak iyi bir performans sergiledi.

9 Kasım 2012'de Ankara Dedeman Otel'de gerçekleşen 3. Olağan Genel Kurulu ve 4. Mali Genel Kurulu'na 101 delegeden 100'ü katılırken, 100 delegenin 59 oyunu alan Ahmet Ağaoğlu Golf Federasyonu başkanlığına yeniden seçildi. Ahmet Ağaoğlu, seçim sonrası yaptığı başkanlık konuşmasında, seçimin golf camiasina hayırlı olmasını ve yeni dönemde başlamış oldukları projeleri geliştirerek devam edeceklerini belirtti.

2012 yılı Türkiye Golf Federasyonu açısından büyük ve dünya çapında organizasyonlara imza attığı, başarı dolu bir yıl olarak Türk spor tarihindeki yerini aldı.Türkiye Golf Federasyonu olarak hedef 2013 yılında yine Türk sporuna önemli katkılar sağlamak olacaktır.




ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın