Golfte Türkiye Gençler Şampiyonu Erkeklerde Can Gürdenli, Genç Kızlarda Zeynep Süalp Oldu

Golfte Türkiye Gençler Şampiyonu Erkeklerde Can Gürdenli, Genç Kızlarda Zeynep Süalp Oldu

Bu yıl Aslı Nemutlu adıyla 10.’su düzenlenen TGF Aslı Nemutlu Türkiye Gençler Şampiyonası, TGF Silivri Golf Tesisleri’nde oynandı. Şampiyonada erkeklerde Can Gürdenli, genç kızlarda Zeynep Süalp 72’şer gross skorla Türkiye Gençler Şampiyonu oldular.

Türkiye Golf Federasyonu’nun 2023 faaliyet takiviminde yer alan TGF Aslı Nemutlu Türkiye Gençler Şampiyonası, 19 Mayıs tarihlerinde TGF Silivri Golf Sahası’nda oynandı.

Şampiyonada İstanbul Gençler Golf Akademisi, Ankara Golf Kulübü, 19 Mayıs Samsun Golf Kulübü, National BGK, Kemer Golf Kulübü, Ataşehir Golf Kulübü, Regnum Golf Kulübü, İstanbul Golf Kulübü, Klassis Golf Kulübü, Bodrum Golf Kulübü, Moda Golf Kulübü, Carya Golf Kulübü, Olympos Golf Kulübü, Kuşadası Golf Kulübü, Antalya Gençler Golf Spor Kulübü, İzmir Golf Kulübü, Zeynep Golf Kulübü, Antalya Golf Spor Kulübü’nden ve ferdi lisanslı 18 yaş altı 70 sporcu yer aldı.

Şampiyona, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının aziz hatırası için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Oynanan şampiyonada erkeklerde Can Gürdenli, genç kızlarda Zeynep Süalp 72’şer gross skorla Türkiye Gençler Şampiyonu oldular.

Erkekler grossda Kemer Golf Kulübü’nden Can Gürdenli 72 (par) gross skorla birinci, Bodrum Golf Kulübü’nden Arjin Yalçınkaya 82 (+10) gross skorla ikinci, Kemer Golf Kulübü’nden Can Marko Özdemir 82 (+10) gross skorla üçüncü, genç kızlarda Bodrum Golf Kulübü’nden Zeynep Süalp 72 (par) gross skorla birinci, Kemer Golf Kulübü’nden Lara Sorguç 78 (+6) gross skorla ikinci, Ataşehir Golf Kulübü’nden Alya Su Çiğdem 84 (+12) gross skorla üçüncü oldu. 

Erkekler A kategorisinde Kemer Golf Kulübü’nden Ömer Ersin Bilgin 74 net skorla birinci, Ataşehir Golf Kulübü’nden Cumali Yalçın 74 net skorla ikinci, 19 Mayıs Samsun Golf Kulübü’nden Dara Muhammed Saf 74 net skorla üçüncü, genç kızlar A kategorisinde Kemer Golf Kulübü’nden Lara Sorguç 69 net skorla birinci, National BGK’dan Ayşe Altıntaş 70 net skorla ikinci,  Ankara Golf Kulübü’nden Erin Neva Yeniçelik 73 net skorla üçüncü sırada yer aldı. 

Erkekler B kategorisinde Kemer Golf Kulübü sporcularından Kerim Çetin 41 stableford skorla birinci, Sarp Saraçoğlu 41 stableford skorla ikinci, Olympos Golf Kulübü’nden Berk İpeker 39 stableford skorla üçüncü, genç kızlar B kategorisinde Kemer Golf Kulübü sporcularından Ece Sözmen 41 stableford skorla birinci, Ada Narin 40 stableford skorla ikinci, Klassis Golf Kulübü sporcularından Paris Nil Çalık 38 stableford skorla TGF Aslı Nemutlu Türkiye Gençler Şampiyonası’nı üçüncü sırada tamamladı. 

Turnuvanın ödül töreninde dereceye giren sporculara ödüllerini, Türkiye Golf Federasyonu Genel Sekreteri Ufuk Birdal Alvaç ile 2012 yılında kaybettiğimiz Milli Kayakçı Aslı Nemutlu’nun babası Metin Nemutlu ve annesi Ayşe Nemutlu verdi.

Metin Nemutlu şampiyonanın kupa töreninde yaptığı konuşmasında, “Bu sene Aslı’nın adıyla şampiyonanın 10. Yılını yapıyoruz. Sizlerle beraber olmaktan her sene olduğu gibi bu sene de keyif ve mutluluk duyuyoruz. Bu sene özel biliyorsunuz, Cumhuriyetimizin 100. Yılını Ekim ayında kutlayacağız. Pırıl pırıl gençlerimiz geleceğimiz, Cumhuriyetimizin de birer neferi olarak bu spor dalında yıllarca emek veriyorlar. Başarılarının her sene artarak devam etmesini diliyorum. Bu sene de ödül vermek için bizi buraya davet ettiğiniz için Türkiye Golf Federasyonu’na ve golf camiasına teşekkür ederiz.” Dedi. 

Genç Kızlar Türkiye Gençler Şampiyonu Zeynep Süalp, “Öncelikle Atatürk’ün bizlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Böyle bir turnuvayı organize ettiği için Türkiye Golf Federasyonu’na teşekkür ederim. Bu başarımda her zaman yanımda olan aileme ve antrenörlerime de teşekkür ederim. Zorlu Green’de mücadele eden arkadaşlarımı da tebrik ederim.” İfadelerinde bulundu.

Erkekler Türkiye Gençler Şampiyonu Can Gürdenli ise “Herkesin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlarım. Türkiye Golf Federasyonu’na bu turnuvayı organize ettiği için teşekkür ederim. Bu turnuva benim için ayrı anlamlı, 18 yaşıma girdiğim için 18 yaşaltı olan TGF Aslı Nemutlu Türkiye Gençler Şampiyonası’nda son kez oynadım. Burda bulunan tüm arkadaşlarımı mücadele ettikleri için tebrik ederim. Ayrıca belirtmek isterim ki çok değerli Milli Kayakçı rahmetli Aslı Nemutlu’nun bu turnuvaya adının verilmiş olması turnuvayı bizim için daha anlamlı kıldı.” Şeklinde konuştu.




ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın