Mayıs - Haziran - Temmuz 2012

Mayıs - Haziran - Temmuz 2012

2012 Mayıs ayı takviminde Yerel Yıldızlar Ligi mücadelesi giderek tırmandı. Mücadele'ye İstanbul'dan sonra Antalya ayaklarıda dahil oldu.

19 Mayıs'ta TGF Gençlik Kupası,'' Aslı Nemutlu Gençler Türkiye Şampiyonası'' olarak yeni adıyla yapıldı. Bu tarihten kısa bir süre önce antrenman sırasında talihsiz bir kaza sonucu hayatını kaybeden kayak milli takımı oyuncusu Aslı Nemutlu'nun adıyla anılacak olan Şampiyonada Kadınlar Kategorsinin Şampiyonu Begüm Yılmaz oldu. Erkeklerde Jae Woo Shim şampiyonluk kupasını aldı. Ödül töreninde duygusal konuşmasıyla tüm salonu gözyaşlarına boğan Begüm Yılmaz, ödülünü Aslı Nemutlu'nun annesi ve babasının elinden aldı.

Öte yandan Türkiye Golf Federasyonu'nun davetlisi olarak ''Aslı Nemutlu Gençler Türkiye Şampiyonasını'' izlemek üzere afet bölgesi Van'dan konteynır kentlerden İstanbul'a gelen 22 kişilik genç grubu geldi. Üç gün süresince golf dersleri aldılar ve bu sporu çok sevdiklerini tekrar oynamak istediklerini dile getirdiler. Gençler TGF Başkanı Ahmet Ağaoğlu'na İstanbul'da 5 gündür bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını anlattılar ve güzel anılarla Van'a döndüler.

Takvim 31 Mayıs'ı gösterdiğinde 3 Haziran'a kadar sürecek ve Türkiye Golf Federasyonu tarafından 11.kez düzenlenen Türkiye Amatör Açık Golf Şampiyonası başladı. Antalya Belek'te 117 sporcunun katıldığı şampiyona renkli görüntülere ve büyük mücadeleye sahne oldu.Turnuvanın son gününde çok iyi bir performans gösteren ve kadınlarda şampiyon olan  Danimarkalı Nicole Broch Larsen kupanın sahibi oldu.Erkeklerde ise Şampiyonanın ikinci gününden itibaren çok iyi bir performans sergileyen Alman Maximilian Rottluff erkeklerde kupanın sahibi oldu.

Haziran ayında ard arda TGF Yerel Yıldızlar ve gençler Ligi mücadelesi yapıldı. İstanbul'da Spor Toto Türkiye Amatör Şampiyonası yapıldı. 74 sporcunun mücadele ettiği şampiyona 4 gün boyunca sıcak havaya rağmen büyük çekişmeye sahne oldu.

Spor Toto Türkiye Amatör Şampiyonasında kazananını play-off mücadelesi belirledi. Klassis Golf Kulübü oyuncusu Koray Varlı ile Carya Golf kulübü oyuncusu Elçin Ulu arasında oynanan play-off müsabakasını Elçin Ulu kazanarak kupanın sahibi oldu.

Haziran ayında Çek Cumhuriyetinde Çek Engelliler Golf Masters 2012'de büyük başarı geldi. Üç sporcu ile katıldığımız turnuvada Ahmet Özyazıcı 73 Stableford puanı ile yine aynı 10 sporcu arasından D kategorisinde 2. olarak kendi kategorisinde 2.lik kupasını güzel bir ödül töreni ile EDGA başkanının elinden alarak önemli bir başarıya imza attı.

Temmuz ayında Bulgaristan'ın Sofya Kentinde yapılan Balkan Trophy Challange Turnuvasında Golf Erkek Milli Takımımız şampiyon oldu. Son gün Güray Yazıcı'nın (-6) yüksek performansıyla şampiyon oldu. Yine temmuz ayı içerisinde milli takımımız Dünya Amatör Golf Şampiyonası hazırlıkları için Almanya , Hollanda ve İngiltere'de yapılan turnuvalara katıldılar. Macaristan'da yapılan Avrupa Genç Ustalar Şampiyonasında Sena Ersoy şampiyonluğu kıl payı kaçırarak dördüncü oldu.




ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın