TGF Golf Milli Takım Aday kampı sona erdi

TGF Golf Milli Takım Aday kampı sona erdi

Türkiye Golf Federasyonu tarafından Antalya’da düzenlenen TGF Golf Milli Takım Aday Kampı sona erdi.

Antalya Golf Kulübü’nde gerçekleştirilen kampa TGF Golf Milli Takımı Baş antrenörü Keith Coveney ile TGF Golf Milli Takımı Baş antrenör yardımcıları Gencer Özcan ve Çağatay Ural önderliğinde, 18 i kadın 36 sporcu katıldı.

Kadınlarda Ayşe Demir, İrem Demir, Sude Bay, Zeynep Süalp, Elif Gençoğuz, Ilgın Zeynep Denizci, Petek Peker, Deniz Sapmaz, Lara Sorguç, Aylin Evyap, Ada Zorbozan, Ada Narin, Fatma Gül Kuş, Aida Tepe, Duru Taşkın, Erin Neva Yeniçelik, Fatma Kuş, Paris Nil Çalık, Erkeklerde Muhsin Aras Biçer, Tuna Şahin, Arjin Yalçınkaya, Semih Engez, Can Marko Özdemir, Efe Sargın, Latif Çam, Sarp Saraçoğlu, Berke Tunca, Tunç Aslan, Fırat Genelioğlu, Ali Rıfat Evyap, Mustafa Rüzgar Turgun, Dara Muhammed Saf, İbrahim Tarık Aslan, Berk İpeker, Cem Başpınar ile Ömer İlhan Şahin’in katıldığı kamp programını değerlendiren TGF Golf Milli Takımı Baş antrenörü Keith Coveney gazetecilere yaptığı açıklamada, Kampın yardımcı hocalarla birlikte çok güzel geçtiğini söyledi.

Kamptaki amaçlarının kampa katılan sporcuların kendilerine güven ve sorunları çözme konusunda sorun odaklı çalıştıklarını belirten Milli takımlar Baş Antrenörü Keith Coveney, “Özellikle çalışmalar sırasında golfçülerin kendi patronları olması için telkinlerde bulunduk. Bu nedenle de çok verimli bir kamp yaptığımızı düşünüyoruz.”

Bu yıl geniş bir kadro ve özellikle de genç sporcuları da kampa aldıklarına dikkati çeken Coveney, “Kampa alınan sporcuların kalabalık olmasını özellikle istedim. Çünkü sporculara zamanlarını nasıl kullanıp değerlendirmeleri gerektiğini öğretmek istedik. Hem küçükler ve hem de büyüklerden oluşması gençlerin kendilerinden büyük sporculardan tecrübe edinmeleri ve kendilerini geliştirmelerini istediğimiz için geniş bir kadro ile kamp yaptık.”

Sporcuların özellikle kampa zihinsel olarak daha kuvvetli gelmelerini istediklerini ve gelişimlerini gözlemlediklerini aktaran Coveney, “Fiziksel olarak da sporcularımızın ulaşmak istedikleri hedefe farklı bir seviyeye çıkartmak istediğimiz için bu anlamda da kampımızda sporcularımızı biraz zorladık. Hem fiziksel, hem de mental olarak potansiyellerini yükseltmek için çak çalıştık.”

Milli takım olarak hedeflerini açıklayan Coveney, “Federasyon olarak üyesi olduğumuz Avrupa Golf Birliği (EGA)’ nin düzenlediği bireysel ve takım şampiyonalarında üst sıralarda yer almak için mücadele edeceğiz. Bu yıl düzenlenecek turnuvalarda özellikle bireysel performansların ne kadar yüksek seviyeye çıkacağını merak ediyoruz ve bunun üzerine yoğunlaşıyoruz. Bireysel çıkacakları seviye bizim merak ettiğimiz bir konu. Takım müsabakalarında da sporcularımızın gereğini yapacağını düşünüyoruz. Bu yıl önümüzde takım ve bireysel olarak katılacağımız bir çok turnuva var. Hep beraber bekleyip göreceğiz.” İfadelerini kullandı.

 




ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın