PGA Türkiye, PGA Avrupa’ya Üye Oldu

PGA Türkiye, PGA Avrupa’ya Üye Oldu

Geçtiğimiz sene Türkiye’deki profesyonel golfçülerin bir araya gelerek, başta golf sporcuları ve antrenörleri arasındaki dayanışmayı arttırma amacıyla; golf sporunun Türkiye’de yayılması ve gelişmesi hedefiyle kurulan Profesyonel Golfçüler Birliği “PGA Türkiye”, çalışmalarını sürdürerek gelişmeye devam ediyor.

Golf sporunu ileriye taşımak için çalışmalarını işbirliği içerisinde devam ettiren PGA Türkiye üyeleri, sesini Avrupa’da duyurmaya da başladı. 

PGA Türkiye Başkanı Sezgin Ceylan ve PGA Genel Sekreteri Cahit Kaya’nın PGA İsveç’in mart ayındaki Halmstad’daki toplantısına katılarak gerçekleştirdiği görüşmelerin sonucunda PGA Avrupa yolculuğunda ilk adımını atmıştı.

Bu görüşmeler sonucunda, PGA İsveç CEO’su Johan Hampf ve Rainer Goldrian ile görüşen PGA Türkiye heyetinin ittifaka katılma isteği olumlu karşılandı ve sürecin başlaması kararlaştırıldı. 

12 üye ülkesi bulunan PGA Avrupa’ya üye oldularını belirten PGA Türkiye Başkanı Sezgin Ceylan; “Avrupa ülkelerindeki, ulusal PGA’leri birbirine bağlamak için kurulan PGA Avrupa ittifakına katılmayı çok önemsiyoruz. Genel sekreterimiz Cahit Kaya ile Halmstad’ta yaptığımız temaslarda bu yolda önemli bir mesafe aldık. Süreçte bize desteklerini esirgemeyen Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve TGF Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz.“ dedi.  

PGA Türkiye, Türkiye’de çalışmalarını sürdürdüğü gibi PGA Avrupa üyeleri arasına katıldığında da; işbirliği içerisinde bilgi paylaşımı ve ilişkilerin güçlendirilmesi için gerekli koşulları sağlama, tüm üye PGA'ların golf oyununu daha da geliştirmelerine ve PGA markasının Avrupa çapında güçlenmesine yardımcı olma, üye PGA’leri ve yaptıkları işin desteklenmesini sağlama, eğitim için karşılıklı desteğe, standartların yükseltilmesine, paylaşılmasına, üye PGA'ları destekleyebilecek ortak girişimleri araştırma ve geliştirme, dijital sistemler gibi farklı alanlarda oyunun büyümesini destekleme gibi bir çok alanda çalışmalarına devam edecek.   

                                              

 




ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın