Faldo Series başlıyor

Faldo Series başlıyor

Dünyaca ünlü İngiliz golfçü Nick Faldo'nun genç yetenekleri keşfetmek için 1996 yılında başlattığı Faldo Series bu yıldan itibaren Türkiye'de de yapılacak. Nick Faldo tarafından dizayn edilen Cornelia Golf Kulübü'ndeki turnuvada 40 genç golfçü dört ayrı kategoride mücadele edecek. 1-3 Şubat tarihleri arasındaki organizasyonda kategorilerinde ilk sırayı alan golfçüler Çin'de yapılacak Faldo Series Finalleri'nde mücadele etme şansı yakalayacak.

Türk golfünün geleceğinin altyapıda olduğunu ifade eden Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Faldo Series'i Türkiye'ye getirmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Bu organizasyonun dünya ve Avrupa şampiyonalarından sonra gençler kategorisindeki en prestijli turnuva olduğunu ifade eden Ağaoğlu "İki yıldır düzenlediğimiz Yıldızlar Ligi sayesinde pek çok yeteneği erkenden keşfettik. Faldo Series turnuvasıyla da bu yetenekleri dünya vitrinine çıkarmaya çalışacağız" diye konuştu.

1996 yılından bu yana düzenlenen Faldo Series kapsamında her yıl dünya genelinde 30'un üzerinde turnuva düzenleniyor. 11-21 yaşları arasındaki erkek ve bayan sporcuların katılabildiği turnuvalarda ilk sırayı alanlar Faldo Series Finali'nde birinci olmak için yarışıyorlar. European Tour'un yıldızlarından Oliver Fisher, Nick Dougherty, Marc Warren, James Heath, Asya Tour oyuncularından Yasin Ali, Ladies European Tour'da mücadele eden Anna Highgate ve Kiran Matharu önceki yıllarda Faldo Series'i kazanmışlardı. Organizasyon, PGA ve R&A'in yanında pek çok firma tarafından destekleniyor.

 



ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın