Avrupa 18 yaş altı Kızlar Takım Şampiyonası sona erdi

Avrupa 18 yaş altı Kızlar Takım Şampiyonası sona erdi

EGA ve İsveç Golf Federasyonunun ortaklaşa organize ettiği "Avrupa 18 Yaş altı Kızlar Takım Şampiyonası'' , İsveç'in Stokholm'e 200 km uzaklıktaki Linköping şehrindeki "Linköping Golf Kulübünde 9-13 Temmuz tarihlerinde, güzel saha ve hava koşulları altında yapılan başarılı  bir organizasyonla sona erdi.

19  Takımın mücadele ettiği şampiyonada ilk 2 gün Stroke Play, Son 3 gün Match Play oynandı. Turnuvanın son 3 günü seyircinin gösterdiği ilgi dikkat çekiciydi.

Turnuvanın 2. günü yağmur nedeni ile iptal edildiği için  ilk günkü stroke play neticelerine göre match play oynayacak A,B ve C gurupları belirlendi. Şampiyonada

İspanya  362  vuruşla  A grubu birincisi

Fransa   363  vuruşla  A grubu ikincisi

İngiltere 368 vuruşla  A grubu üçüncusü

İsveç    372  vuruşlu A grubu dördüncüsü oldu.

Türkiye Golf Milli takımı 396 vuruşla Slovakya ve Rusyanın  önünde 17. Oldu. Daha sonra 3 gün oynanan ve şampiyonu belirleyecek match play Sonuçlarında  İsveç , Fransayı yenerek şampiyon oldu.

Son yıllarda her oynadığı turnuvada başarı grafiğinı yükselten Bayan Milli Takım oyuncusu Sena Ersoy bu önemli turnuva da 1. gün çok zor olan  sahayı +2 oynadı ve Match play maçlarının her ikisini de  kazandı. Damla Bilgiç'te da 1.gün +1 oynayarak ve match play maçlarını kazanarak  iyi bir performans sergiledi.




ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın