Hamza devler arenasında

Hamza devler arenasında

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen Turkish Airlines Open için geri sayım devam ediyor. Turnuvanın başlamasına az bir süre kala hazırlıklar da tüm hızıyla sürüyor. Dünyanın en iyi oyuncularının katılacağı turnuvada bir ilk de yaşanacak.

Milli takımımızın kaptanı Hamza Sayın profesyonel olarak European Tour kapsamındaki bir turnuvada ilk kez mücadele edecek. Hamza böylece Tour'da oynayan ilk Türk sporcu olarak tarihe geçecek. Dünyanın en iyileri ile aynı sahada ter dökecek olan Hamza Sayın turnuvada elinden geleni yapacağını ve sıralamada çıkabileceği kadar yükseğe çıkmak istediğini açıkladı.

14 Şubat 1986 Silivri doğumlu olan Hamza 1998 yılında golfe başladı. Yıldızlar ve gençler kategorilerinde pek çok şampiyonluk kazandı. 2004 yılında Türkiye Amatör Şampiyonası'nı ilk sırada bitirdi. 2005 yılında Federasyon Kupası'nın sahibi oldu. 2005 yılında İspanya'nın Almeira kentinde yapılan Akdeniz Oyunları'nda bireysel dalda Bronz Madalya aldı ve Gümüş Madalya kazanan Türkiye takımında yer aldı.

2005 yılında 4. Turkish Open'ı -17 gibi bir dereceyle kazanarak bu turnuvada zirveye çıkan ilk Türk golfçü olarak tarihe geçti ve Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nı kazanan Klassis Takımı'nda oynadı. 2006 yılında 5. Turkish Open'da ikinci sırayı aldı. VI. Kaya Çilingiroğlu Golf Turnuvası'nda erkekler gross şampiyonu oldu.

2007 yılında Türk Ustalar Şampiyonu oldu, Federasyon Kupası'nı kazandı ve 6. Turkish Open'da ikinci sırayı aldı. 2008 yılında Yunanistan Hellenic Open Şampiyonasını kazandı ve Dünya Takım Şampiyonasında 19. sırayı elde eden Türkiye Milli Takımı'nda oynadı.

Hamza Sayın daha önce en büyük hayalini "PGA Tour veya European Tour'da Türkiye'yi temsil etmek" olarak açıklıyordu. Şimdi ise hayalini gerçekleştirerek hayranı olduğu Tiger Woods ve diğer büyük isimlerle birlikte mücadele edecek.





ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın