Turkish Airlines Open başlıyor

Turkish Airlines Open başlıyor

Türkiye'de bir ilki gerçekleştirecek olan Türkiye Golf Federasyonu dünyanın en önemli spor organizasyonlarından birisi olan European Tour'un bir ayağını ülkemize kazandırmayı başardı.  European Tour turnuva takviminde yer alan, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla gerçekleştirilecek olan Turkish Airlines Open , sezon sonu turnuvalarının arasında yerini alacak ve yılın en büyük uluslararası golf organizasyonlarından biri olacak.

Bu turnuvada dünyanın en ünlü golf yıldızları Belek'te Maxx Royal The Montgomerie golf sahasında kozlarını paylaşacak. Dünyanın en fazla kazanan sporcusu ve golf efsanesi Tiger Woods'un da aralarında olduğu en iyi 78 oyuncu 7 milyon dolarlık para ödülü için sahaya çıkacak. Tiger Woods ve Tour'da ilk 75 sıradaki ismin yanı sıra 1 Türk amatör sporcu ve Tour tarihindeki ilk profesyonel sporcumuz Hamza Sayın bu önemli organizasyonda mücadele edecek.

European Tour'un bir ayağını Türkiye'de gerçekleştirmek hiç kuşkusuz uzun yıllardır bir hayaldi ama geçen yıl yine Belek'te düzenlenen Turkish Airlines World Golf Final'daki başarılı organizasyon bu önemli turnuvanın ülkemize gelmesinde büyük rol oynadı. European Tour dünyada PGA Amerika ile birlikte golfün zirvesindeki kurum durumunda ve Güney Afrika'dan Çin'e kadar çok geniş bir yelpazede oynanıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla gerçekleştirilecek olan Turkish Airlines Open, Tour'un 40'a yakın turnuvası arasında puanlaması en yüksek ikinci müsabaka. Bu nedenle bu sezonun en fazla dikkat çeken turnuvaları arasında gösteriliyor. Tour'un son 4 turnuvası Final Serisi olarak adlandırılıyor ve Turkish Airlines Open sondan bir önceki ayak olarak sezon sonundaki sıralamayı çok yakından etkiliyor.

European Tour, Avrupa'nın öncü golf turnuvası olup ABD merkezli PGA Tour'dan sonra dünyadaki en prestijli ikinci organizasyondur. Turda ayakların çoğu Batı Avrupa'da gerçekleşmekte olup bunların arasında öne çıkan önemli turnuvalar Britanya, İrlanda, Almanya, Fransa ve İspanya'da yapılmaktadır. Tur boyunca 47 turnuva, beş kıtada 25 farklı ülkede düzenlenmektedir.

7-10 Kasım 2013 European Tour Final serisinin bir ayağı olan Turkish Airlines Open, televizyon yayınları Tour Production'ın sorumluluğunda olacak. Turnuvayı A Haber, dört gün boyunca canlı ve banttan yayınlayacak. Musabaka, tüm dünyada 39 kanalda 18 saat naklen yayınlanarak 500 milyon eve ulaşacak olup toplamda 76 milyon dolarlık bir reklam görünürlüğü elde edecektir.

Golfun yaşayan efsanesi Tiger Woods geçen sene 9 yıl aradan sonra kıta Avrupa'sında ilk kez Turkish Airlines World Golf Final'da oynamıştı. Tiger hem ülkemizde gördüğü ilgi hem de organizasyonun kusursuz olmasından o kadar çok etkilendi ki henüz Belek'ten ayrılmadan bu sezon da turnuvaya katılma sözünü verdi. Tüm dünyada golfun sevilmesinde büyük rol oynayan ve katıldığı turnuvalardaki izlenirliği ve sponsor yatırımlarını ciddi oranda arttıran Tiger Woods'un üst üste 2 yıl ülkemizde sahaya çıkacak olması ise dikkat çekici.

Belek, 15 kilometrelik sahil şeridinde yer alan 15 şampiyona sahası ve 5 beş yıldızlı otelleriyle, uluslararası havaalanına 30 km mesafede yer alan iklimi, tarihi ve doğal güzellikleriyle dünyanın en compact golf merkezi olma özelliğine sahip bir golf destinasyonu olup son yıllarda golf turistlerin öncelikli tercihleri arasında yer almaktadır.

MONTGOMERIE MAXX ROYAL GOLF SAHASI

 

Tiger Woods ile birlikte Avrupa'nın en iyi 78 oyuncusuna ev sahipliği yapacak

Montgomerie Maxx Royal golf sahası, Türkiye'nin ikinci imzalı sahası olma özelliğini taşıyor. Dünya golfünün efsane isimlerinden İskoç oyuncu Colin Montgomerie'nin imzasını taşıyan saha 1 Eylül 2008 tarihinde hizmete girdi.

2006 yılının Mart ayında tasarım çalışmaları başlayan sahanın inşaatı 2007 yılının Haziran ayında start aldı. Colin Montgomerie ile birlikte European Golf Design tarafından tasarlanan saha çevreci bir anlayışla inşa edildi. 104 hektarlık geniş bir alan üzerinde bulunan 72 par'lık, 6492 metre uzunluğundaki 18 çukurlu Montgomerie Maxx Royal Golf Sahası'nda sekiz adet göl bulunuyor.

 

SAHANIN KÜNYESİ:

 

Adı: Maxx Royal Montgomerie

Tasarım: Colin Montgomerie (European Golf Design ile birlikte)

Alan: 104 hektar

Par: 72

Uzunluk: 6492 m metre

Green: Çukur başına ortalama 600 metrekare

Tee: Çukur başına dört, her çukurda yaklaşık 600 metrekare

Fairway: Zorlu, farklı stratejilere açık

Bunker: (Waste bunkerlarla birlikte) Yaklaşık yedi hektar

Göl: Sekiz adet

 

TURKISH AIRLINES OPEN TURNUVA PROGRAMI

 

7 Kasım Perşembe         1. Tur Maçları

08:00                              Seyirci kapı açılış

08:45 - 10:45                 Müsabaka Başlangıç

15:45                              Müsabaka Bitiş ( tahmini )

 

8 Kasım Cuma                 2. Tur  Maçları

08:00                               Seyirci kapı açılış

08:45 - 10:45                  Müsabaka Başlangıç

15:45                               Müsabaka Bitiş ( tahmini )

 

 

9 Kasım Cumartesi         3. Tur Maçları

 

08:00                               Seyirci kapı açılış

08:45 - 10:45                  Müsabaka Başlangıç

15:45                               Müsabaka Bitiş ( tahmini )

 

10 Kasım Pazar               Final  Maçları

 

08:00                               Seyirci kapı açılış

08:15 - 10:15                  Müsabaka Başlangıç

15:15                               Müsabaka Bitiş ( tahmini )

15.30                               Müsabaka Ödül Töreni




ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın