İlk günde büyük heyecan

İlk günde büyük heyecan

Yağmur nedeniyle üç saatlik gecikmeyle başlayan Turkish Airlines Open'ın ilk gününü beş oyuncu -7 ile bitirirken, havanın kararması nedeniyle bazı golfçüler ilk raundu tamamlayamadı. Yedi milyon dolar toplam ödüllüturnuva 10 Kasım Pazar günü sona erecek.

Avrupa Turu (European Tour) Final Serisi kapsamında Belek'teki Montgomerie Maxx Royal Golf Sahası'nda düzenlenen Turkish Airlines Open'ın ilk gününe ünlü oyuncuların süper skorları damgasını vurdu. Yağmur nedeniyle üç saatlik gecikmeyle start alan turnuvada bazı oyuncular ilk raundu bitiremedi.

Türkiye'de düzenlenen ilk Avrupa Turu organizasyonu olma özelliğini taşıyan turnuvanın 09.05 olarak belirlenen başlangıç zamanı sağanak yağmur ve kötü hava şartları nedeniyle üç kez ertelendi. Yağmurun durmasından sonra saat 12.05'te başlayan turnuvada David Horsey ve Morten Madsen ile birlikte 10. çukurda ilk grupta sahaya çıkan Hamza Sayın büyük ilgi gördü. Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, AvrupaTuru'nda sahaya çıkan ilk Türk oyuncu olan Hamza Sayın'a sarılarakbaşarılar diledi. Türk seyirciler de Sayın'a alkışlarla destek verdi. İlk dokuz çukuru -1 ile bitirerek başarılı bir performans sergileyen milli golfçü, par 5'lik yedinci çukurda double bogey (+2) yaparak avantajını yitirdi. Son sekiz çukurda bir birdie ve üç bogey yapan Hamza Sayın günü 73 vuruşla bitirdi.

Türkiye Golf Federasyonu tarafından verilen wild card ile sahaya çıkan iki amatör golfçü de raundlarını tamamlayamadı. Ediz Kemaloğlu 13 çukur sonunda par, Ali Altuntaş ise 11 çukur sonunda +3 ile ilk günü bitirdi.

DÖRT OYUNCU -7

Sağanak yağmur nedeniyle green'lerin yavaşlaması profesyonel golfçülerin ilk gün performansına olumlu katkı yaptı. İlk gün 14 çukuru bitiren Güney Afrikalı Darren Fichardt ve George Coetzee, İngiliz Paul Casey ile ilk 12 çukuru tamamlayan İngiliz Steve Webster -7 ile liderliği paylaştı. 18 çukuru tamamlayan Arjantinli Ricardo Gonzalez ve Danimarkalı Thorbjorn Olesen -6 ile sahayı döndü.

Dünya 1 numarası Tiger Woods ise Avrupa Turu Race to Dubai sıralamasında ilk sırada bulunan Henrik Stenson ve geçen yıl THY Dünya Golf Finali'ni kazanan Justin Rose ile birlikte sahaya çıktı. Üç​ golfçü havanın kararması nedeniyle 10. çukurdan sonra oyunu bırakmak zorunda kaldı. Stenson ilk 10 çukuru -4 ile geçerken, Woods ve Rose -1 ile bitirdi.




ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın