İYİ SENELER

İYİ SENELER

Türkiye  Golf  Federasyonu  2013 yılında önemli bir takvimi geride bırakmaya hazırlanıyor.

Her yıl olduğu gibi TGF Golf  Ligi ile başlayan sezon  6 ayak ile tamamlandı. Alt yapılar için çok önemli olan Yıldızlar Ligi Antalya ve İstanbul ayaklarındaki elemeler sonunda iki etaplı şampiyonayla sonlandı.

Türkiye Golf Federasyonunun düzenlediği Aslı Nemutlu Gençler Türkiye Şampiyonası, Uluslararası Türkiye Amatör Açık Şampiyonası, Spor Toto Türkiye Amatör Şampiyonası, Federasyon Kupası, Cumhuriyet Kupası yıl içinde önemli mücadelelere sahne oldu.

7-10 Kasım tarihleri arasında düzenlenen ''Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla gerçekleşen Turkish Airlines Open turnuvası European Tour'un final serisindeki yerini aldı. Turnuva 5 Kasımda golfte yaşayan efsane olarak gösterilen Tiger Woods'un Asya'dan Avrupa'ya köprü üzerinde ki vuruşuyla başladı. Bu atışla tüm dünyanın gözü Türkiye'ye çevrildi. 6 Kasım sabahı Antalya Belek'te Kültür  ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Tiger Woods Turnuvanın basın toplantısı için bir araya geldiler. Golfte dünya sıralamasında ki 78 oyuncu 7-10 Kasım tarihleri arasında dört gün süren turnuvada mücadele ettiler. Karşılaşmalar 58 ülkede 39 kanalda yayınlandı ve 510 milyon eve ulaştı. İlk kez bir Türk oyuncu Hamza Sayın profesyonelliğe geçti ve bu önemli turnuvada mücadele etti.

2014 yılında da Türkiye Golf Federasyonun hedefi  yurt içi ve uluslararası önemli turnuvaları başarıyla düzenlemek olacaktır. Türk sporu için önemli başarıların alınacağı bir yıl olması dileğiyle iyi seneler.




ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın