Yıldızlar Ligi start alıyor

Yıldızlar Ligi start alıyor

Türkiye Golf Federasyonu'nun minik ve gençlerin birlikte oynamalarını sağlamak ve küçük yaşlardan itibaren turnuva atmosferine alıştırmak için 2006 yılında başlattığı Yıldızlar Ligi'nde üçüncü sezon 27 Nisan Pazar günü Klassis Golf Kulübü'nde başlıyor. Altı ayaktan oluşacak ligin ilk ayağında İstanbul, Ankara, Antalya, Ardahan, Ağrı ve Erzurum'dan 200'e yakın genç oyuncu mücadele edecek.

8-16 yaş arasındaki oyuncuların mücadele ettiği Yıldızlar Ligi'nde oyuncular altı kategoride sıralanıyor. 8-10 yaş arasındaki birinci kategoride erkekler ve kızlar karışık olarak yarışırken, 11-13, 14-16 yaş aralığındaki kızlar ve erkekler ayrı ayrı kategorilerde mücadele ediyor.

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, iki yıl önce başlayan Yıldızlar Ligi projesinin meyvelerini kısa sürede almaya başladıklarını söyledi. Yetenekli oyuncuları erken keşfetmenin golfün geleceği açısından önemine değinen Ağaoğlu "Önümüzdeki yıllarda Türkiye'ye temsil edecek sporcular bu ligden çıkacak. Onların küçük yaşlardan itibaren turnuva tecrübesi kazanması çok önemli. Bu projeyi önümüzdeki yıllarda daha da büyüterek devam ettireceğiz" dedi.

Türkiye Golf Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve ‘junior programı' sorumlusu Kadir Aydın da altyapıda iyi bir rüzgar yakaladıklarını söyledi. Golf camiasının Yıldızlar Ligi'ne gösterdiği ilginin sevindirici olduğunu kaydeden Aydın "Yeni dönemde Yıldızlar Ligi'nde oynayacak oyunculara handikap sınırlaması getireceğiz. Bu uygulama da kaliteyi yukarı çekecektir" diye konuştu.




ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın