Rory Mcllroy kariyerini anlattı

Rory Mcllroy kariyerini anlattı

Ülkesinde yayınlanan Belfast Telgraph'tan Claire McNeilly'e konuşan Dünyanın 1 Numaralı Golfçüsü Rory Mcllroy röportajın doğduğu yer olan Holywood kasabasında ve eğitim gördüğü St.Patricks İlkokulu bahçesinde olmasını istedi ve röportaj bu bölgede yaptı.

Çocukluğunu anlatarak söze başlayan Mcllroy golfe başlarken idolünün tam 9 PGA şampiyonluğu bulunan vatandaşı Nick Faldo olduğunu belirtti. İlk ciddi turnuvasını henüz 15 yaşındayken 2004 yılında gerçekleştiren Mcllroy ABD'nin Ohio eyaletinde Junior Ryder Cup'un sahibi oldu. En unutamadığı ilk ciddi başarısı ise Milano'da yapılan Biella Golf Cup'ta 274 puanla elde ettiği Avrupa Amatör Şampiyonluğu. 19 Eylül 2007'de profesyonel olan genç golfçü İngiliz International Sports Management'la sözleşme imzaladı. En unutamadığı anısı ise 2007 yılında o zamanlar 1 numaralı golfçü olan Tiger Woods tarafından Target World Challenge'a davet edilmesi. 2008 yılında dünyanın en başarılı 200 golfçüsü arasına giren Rory McIIroy 2008 yılının Kasım ayında UBS Hong Kong Açık Golf Turnuvası'nda 2. olarak en iyi derecesini elde etti. Ve bir anda dünyanın en başarılı 39. golfçüsü olarak listede yer aldı.

2011'de kariyerinin ilk Masters turnuvasını oynayan Mcllroy PGA Championship'i 5. bitirdi. 2011 sonunda ise Hong Kong Açık ve Amerika Açık Turnuvalarını 1. bitirerek şampiyon oldu ve dünyanın en başarılı golfçüsü konumuna geldi. Kendisi için yapılan şarkı için Colligan Brothers'a teşekkürlerini de ileten McllRoy koyu bir Manchester United taraftarı olduğunuda söylerken röportaj sonunda Ashley Young'un kendisi için imzaladığı formayı giydi. Aynı zamanda UNICEF Ireland'da aktif olarak gönül elçiliği görevinde bulunuyor. Belfast'a 20 dakika mesafesi olan Carryduff'ta yaşıyor. Kariyeri ile ilgili en büyük hedefi ise idolü Nick Faldo'nun aldığı kupaların daha fazlasını kazanmak ama bunun mucize olduğunu oda biliyor.




ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın