2016 Avrupa Ryder Cup kaptanı Darren Clarke seçildi.

2016 Avrupa Ryder Cup kaptanı Darren Clarke seçildi.

Amerika'nın Minnesota eyaletinin Chaska şehrindeki Hazeltine National'da 30 Eylül - 2 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 2016 Ryder Cup Avrupa kaptanı Darren Clarke seçildi.
2011 The Open Şampiyonu Darren Clarke'ın , iki kez yardımcı kaptan beş kez oyuncu olarak toplamda yedi Ryder Cup tecrübesi bulunan 47 yaşındaki oyuncu aynı zamanda· Avrupayı Amerika Birleşik Devletlerine karşı temsil eden takımında ilk Kuzey İrlanda'lı kaptan olarakta tarihe geçti.

 

18 Şubat 2015'te Wenthworth Club'da gerçekleşen üçü eski Ryder Cup kaptanı -· McGinley, Olazabal,Montgomerie diğeri European Tour başkanı George O'Grady ve European Tour Turnuva komite üyesi David Howell'den oluşan beş kişilik komite tarafından Avrupa Ryder Cup kaptanı seçildi.

 
Clarke "Avrupa Ryder Cup 2016 kaptanı seçilmekten çok gurur duyuyorum. Ryder Cup kariyerimde ve hayatımda büyük yer kaplamaktadır. Avrupa takımını seneye kaptan olarak temsil ediyor olmak benim için büyük bir gururdur. Bugüne kadar yedi Ryder Cup tecrübemde çok başarılı kaptanların altında oynadığım ve görev aldığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Bende bu kaptanların ayak izlerinden giderek ard arda dördüncü kez Ryder Cup'ı seneye Hazeltine'da takımıma kazandırmak için elimden geleni yapacağım." dedi.




ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın