Yıldızlar Ligi 2009 Finali Türk Golfünün

Yıldızlar Ligi 2009 Finali Türk Golfünün "Yıldız"larını Belirledi.

Türkiye Golf Federasyonu'nun 9-16 yaş aralığındaki gençlerimizi golf sporuna yönlendirmek , birlikte oynamalarını sağlamak, eğitmek ve turnuva atmosferine alıştırmak ve ligin sonuçlarına göre Milli Takım'ın alt yapısını oluşturmak üzere 4 yıldır sürdürdüğü turnuvaların finali 30 Ağustos'ta Klassis Golf&Country Club'da gerçekleşti.

Nisan ayı itibariyle Klassis,Kemer,İstanbul,National,Sueno,Ağrı,Ardahan ve Erzurum Golf Kulüpleri'nden 200 'e yakın sporcu azimli çalışmaları ve mücadeleleri ile golf sporunun Türkiye'deki geleceği için  birer "yıldız " olduklarını kanıtladılar.

Final sonuçlarına göre, 1993-1997 gruplarında, her kategorinin ilk beş sırasında yer alan gençlerimiz, Antalya'da yapılacak TGF eğitim kamplarına katılmaya hak kazanmışlardır.Yapılacak  eğitim kampları, ülkemizi yurt dışında temsil edecek gençlerimizin seçilmesine yardımcı olacaktır.

Türkiye Golf Federasyonu Eğitim ve Altyapı Kurulu Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Aydın'ın ödül töreninde " 2006 yılında başlayan Yıldızlar Ligi projesi olumlu yönde ilerlemekte,ilk başladığımızda 25 oyuncu ,geçen yıl 185 bu yılda 200'ün üzerinde sporcunun katılımıyla gerçekleşti. Katılımcı kulüp sayısını önümüzdeki 2 yıl içinde en az 10'a çıkarıp 300'lü rakamlar hedefliyoruz.Tüm Federasyonlar içinde bu kadar kapsamlı bir junior turnuvası yok.Talebin yıllar içinde artmış olması bizleri umutlandırmakta ve motive etmektedir.Türk golfünün geleceği açısından yıldızları  erken keşfetmek önemlidir . 2012 Dünya Amatör Şampiyonası 'na yaklaşırken ileriki  yıllarda Türkiye'ye temsil edecek sporcuların bu ligden çıkmasını ümit ve arzu etmekteyiz. " diye belirtmiştir.




ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın