8. Türkiye Amatör Açık Golf Şampiyonası Sona Erdi

8. Türkiye Amatör Açık Golf Şampiyonası Sona Erdi

- TURNUVADA HOLLANDALI RÜZGARI

4 gündür Antalya'da devam eden Türkiye'nin en büyük amatör golf turnuvasında erkeklerde Jurrian van der Vaart, bayanlarda ise bir diğer Hollandalı Marieke Rivard birinci oldu.

Antalya Gloria Golf Club Old Course'da 4 gündür devam eden Türkiye'nin en büyük amatör golf turnuvası sonuçlandı. 28 ülkeden 81'i erkek 32'si bayan toplam 113 golfçünün yarıştığı turnuvada, 4 gün boyunca büyük çekişmeler yaşandı. 4 gün bayanlarla başlanan turnuvada 32 bayan amatör golfçünün arasından üç gününü ikincisi Hollandalı Marieke Rivard, son gün 70 vuruş toplamda da 293 vuruşla, turnuvanın şampiyonu oldu. İkinciliği toplamda 299 vuruşla Çek Klara Spikova, üçüncülüğü ise Hollandalı Chrisje de Vries ve Çek Karolina Vickova 301 vuruşla paylaştı.

Play-off'lara kadar giden erkekler finalinde ise Fransız Leo Lespinasse ve Hollandalı Jurrian van der Vaart büyük mücadele gösterdi. Son deliğe kadar beraberlikle girilen turnuva da play-off sonucunda Jurrian van der Vaart, son gün 71, toplamda da 283 vuruşla şampiyonluğa ulaştı. Üçüncülüğü ise İtalyan Andrea Bolognesi ile Scott Fernandez, 286 vuruşla paylaştı.

Ödül töreninde konuşan Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, 2012 Dünya Amatör Golf Şampiyonası'nda daha iyi bir organizasyon daha iyi sonuçlar alan Türk sporcular olacağını söyledi.




ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın