1.Türkiye Uluslararası Engelliler Açık Golf Şampiyonası sona erdi…

1.Türkiye Uluslararası Engelliler Açık Golf Şampiyonası sona erdi…

"Başarmak için mücadele etmek gerek "

Türkiye Golf Federasyonu ,Türkiye Milli Paralimpik Komitesi ve Avrupa Engelliler Golf Birliği'nin ortaklaşa düzenledikleri şampiyonada 11 farklı Avrupa ülkesinden 33 golfçü kıyasıya mücadele etti.

İngiltere'den Mick Horsley gross toplamda 158 vuruş ile Şampiyon oldu İkinciliği  toplam  167  Vuruş İngiliz Michael Richard alırken  İsveçli Kim Holm ,üçüncülüğü ise Güney Afrika'dan Chris Wood toplamda 171 vuruş ile aldı.

Handikaplara göre dört kategoride oynanan şampiyonada A kategorisinde toplamda net 146 ile İngiliz Mick Horsley birinci,İsveçli Kim Holm toplamda net 157 ile ikinci ,üçüncü ise Hollandalı Hans Van Elven toplamda net 161 ile şampiyonayı tamamladı.B kategorisinde Güney Afrikalı Chris Wood toplamda net 135 ile birinci ,Alman Marie Luise Deubl toplamda net 144 ile ikinci olurken Güney Afrika'dan Eugene Vorster toplamda net 156  ile üçüncü oldu.

 

C kategorisinde İngiliz Richard Saunders gross 65 puanla lider , İngiliz Michael Richard toplamda 51 puanla ikinci,üçüncülüğü ise toplamda 46 puanla Johannes Sııkonen aldı.

D kategorinde ise  Türk milli takımından Mehmet Kazan toplamda 51puanla lider olurken ,ikinci sırada Hollandalı Dennis Van Der Zeijde 51 puanla  ikinci ,toplamda 46 puanla  İtalyan Alberto Terren üçüncü oldular .

Spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak'ın da katılımıyla gerçekleşen ödül töreninde yaptığı konuşmasında "Bugün bir başarı öyküsüne tanık oluyoruz ,sporun evrenselliği ,kişiler arası ilişkilerin varlığı ,irade ve gayretle herşeyi başarabileceğimizi görüyoruz. Bu şampiyonayı ülkemize getiren Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Sayın Ahmet Ağaoğlu ve Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Yavuz Kocaömer'e teşekkürlerimi sunarım. " dedi. Sayın Ahmet Ağaoğlu'nun Türkiye'de golf sporuna katkılarından ve 2012 Dünya Amatör Golf Şampiyonasına evsahipliği yapacağından dolayı alkışlanması gerektiğini vurguladı .

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ise Şampiyonaya destek veren tüm sporculara ,Avrupa Golf Birliği Başkanı Roberto Caja'ya , Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Yavuz Kocaömer 'e katkılarından ve organizasyonun başarısından dolayı tüm Klassis Golf Kulübü ve Türkiye Golf Federasyonu Yönetimi'ne teşekkürlerini iletti. 2012 yılında Dünya Amatör Golf Şampiyonası sonrasında ,Dünya Engelliler Golf Şampiyonası düzenlenmesi konusunda da Uluslararası Golf Birliği ile irtibata geçeceklerini belirtti. Bu konuda herzaman devletin yanlarında olmasından dolayı kendilerinde bu gücü hissettiklerini vurguladı.




ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın