Türkiye Golf Federasyonu Milli Takim Teknik Direktörü Olarak Spencer Henderson ile Anlaştı.

Türkiye Golf Federasyonu Milli Takim Teknik Direktörü Olarak Spencer Henderson ile Anlaştı.

2010 faaliyet programında, federasyonun yeni eğitim ve altyapı çalışmaları çerçevesinde, genç ve yetenekli golfçülerin eğitiminde uluslararası arenada deneyimli eğitmenlerin tecrübelerinden faydalanmayı öngören stratejiler doğrultusunda farklı bir düzenleme uygulandı. İskoçya'da amatör golfü yöneten İskoç Golf Birliği'nde 6 yıl milli takım antrenörlüğü görevinde bulunan Spencer Henderson, uluslararası deneyimlerini Türk milli takımını oluşturacak genç golfçülerimize aktarmak üzere federasyon ile sözleşme imzaladı. İskoçya'da seçkin golfçülerin ve şampiyonların da koçluğunu yapmış olan Henderson, Haziran ayı itibarıyla görevine başlayacak.

Japonya'da yapılan Dünya Erkekler Takım Şampiyonası ve 2008'de Adelaide Dünya Amatör Takım Şampiyonası'nı kazanan İskoç milli takımına teknik direktörlük yapan Spencer Henderson, Türkiye'deki başarılı ve azimli genç amatör golfçüler ile çalışacağından dolayı çok heyecanlı olduğunu ve uluslararası deneyimlerini genç golfçülerle paylaşarak 2012 Dünya Amatör Golf Şampiyonası'na en iyi şekilde hazırlanacaklarını belirtti.

Türk golfünü değerlendiren Henderson; "Türkiye'nin ev sahipliğini yapacağı, 2012 Dünya Amatör Golf Şampiyonası da bizlere uluslararası amatör golf arenasında en ileri seviyede rekabet ve deneyimi sağlayacak önemli bir fırsat ve yetişmekte olan genç, azimli golfçüleri teşvik edecek çok önemli bir olaydır. Türkiye'nin golfte henüz çok yeni, fakat bu alanda ileri görüşlü bir ülke olması, geleceğe yönelik yetiştireceğimiz takımın temellerini oluşturmamızda önemli bir kriter olacaktır" dedi.

Spencer Henderson yeni göreviyle ilgili olarak; Kariyer hayatındaki yeni ve heyecanlı bölüme başlarken Türk golfünün de dünyanın en iyileri arasında yer alacağına inandığını ve bu amaca ulaşmak için genç amatör golfçüler ile birlikte uyum içinde çalışacaklarını söyledi.

Spencer Henderson'un göreve getirilmesiyle, Türkiye Golf Federasyonu'nun, Türkiye'de golf sporunun gelişimi ve dünyaya açılması adına büyük önem verdiği eğitim ve altyapı çalışmaları yeni bir ivme kazanmış oldu.




ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın