Olimpiyat Ateşi Samsun Yolunda

Olimpiyat Ateşi Samsun Yolunda

İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları için geri sayım başlarken, olimpiyat meşalesi 3 Temmuz'da Lozan'dan Samsun'a doğru yola çıktı.

Türk spor tarihinin en geniş katılımlı organizasyonu olan 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapacak olan Samsun, olimpiyat ateşine kavuşuyor. Türk heyeti, tarihin en büyük Deaflympics’inin meşalesini, Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi’nin (ICSD) İsviçre’nin Lozan kentindeki merkezinden 3 Temmuz'da teslim aldı.

Lozan’daki devir teslim törenine, Samsun Deaflympics 2017 Genel Koordinatörü Serkan Baltacı, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir, Deaflympics 2017 Elçisi Taha Akgül ve Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) Başkanı Dr. Valery Rukhledev katıldı. Türk heyeti adına olimpiyat şampiyonu ve Deaflympics Spor Elçisi Taha Akgül’ün yaktığı meşale, Samsun’a gelmek üzere yola çıktı.

İşitme Engelliler Olimpiyatları için özel olarak tasarlanan meşaleye, Anadolu toprağını simgeleyen motiflerle geleneksel bir dokunuş katıldı. Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi’nin Avrupa, Afrika, Amerika ve Asya konfederasyonlarını simgeleyen dört rengi meşale üzerinde birleşiyor ve oyunların tüm dünyayı bir araya getirişini simgeliyor. Ayrıca organizasyonun her alanında kullanılan, geleneksel Türk lalesinin yer aldığı İşitme Engelliler Olimpiyatları 2017 logosu meşalenin üzerinde yer alıyor.

14 Temmuz 2004’te, Avustralya Federasyon Meydanı'nda işitme engelli sporcular, yetkililer, personel ve gönüllülerin de katılımıyla düzenlenen törende, Deaflympics meşalesi ilk defa görücüye çıktı. Melbourne 2005, Tayvan 2009 ve Sofya 2013'te yanan Deaflympics meşalesi, 18-30 Temmuz arasında Samsun’da yanacak.




ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın