Mehmet ve Muhammet Deaflympics’de tarih yazdı

Mehmet ve Muhammet Deaflympics’de tarih yazdı

23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları, Samsun Büyükşehir Belediyesi Golf Kulübü’nde oynanan golf müsabakalarıyla devam ediyor. Müsabakaların 2. raundunun sonunda Milli golfçülerimizden Mehmet Yavuz ve Muhammet Demir ilk 16’ya kalarak finallerde oynamaya hak kazandı.

Bu yıl ilk defa İşitme Engelliler Olimpiyatları'na dahil edilen golf müsabakalarına Türkiye’nin yanı sıra Almanya, ABD, Büyük Britanya, Danimarka, Finlandiya, Hindistan, Hollanda, Kenya, Norveç, Rusya, Slovakya’dan 25 sporcu katıldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Golf Kulübü’nde oynanan ikinci raundun ardından erkeklerde Alman Allen John toplamda -9’ la, kadınlarda ise Hintli Dikshka Dakar -1’ le liderliklerini sürdürdü.

Türkiye işitme engelliler golf Milli takımında ise Mehmet Yavuz 13. , Muhammet Demir ise 16. Oldu. Bu sıralamalar sonunda erkekler kategorisinde 19 sporcu arasında ilk 16’ya kalarak finallerde oynamaya hak kazanan Milli golfçüler, Deaflympics ve Türkiye tarihinde bir ilki başardılar.

Milli sporcularımızdan Erdem Kulanoğlu ilk 16’ya kalamayarak olimpiyatlara veda etti. Kadınlarda ise İlknur Çavdar 5. , Gülistan Öztunç ise 6. oldu.

Match Play oyun formatında devam edecek müsabakalarda, 23 Temmuz Pazar günü erkek Milli takımımız ilk 8’e kalmak için mücadele edecek.

Kadın Millilerin oynayacağı ilk müsabaka ise 24 Temmuz Pazartesi günü yapılacak.




ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın