Faaliyet Raporları

2006 Faaliyet Raporu

Ulusal Sportif Faaliyetler

Federasyonumuzun 2006 yılı içerisinde organize ettiği yurtiçi sportif faaliyetler aşağıdaki gibi özetlenebilir:

  • Üç ayrı kategoride düzenlenen 8-16 yaş arası Türkiye Yıldızlar Ligi, toplam 6 ayaklı bir turnuva olarak sonuçlandırmış ve yarışmalara Ağrı, Ardahan, Erzurum, Ankara ve İstanbul illerinden toplam 143 yıldız sporcu katılmıştır. 2006 da ilk defa uygulanan liyakat sistemine göre, kategorilerinde ilk beş sırayı alan gençlerimiz Antalya'da yapılacak kış eğitim kampına katılmaya hak kazanmışlardır.
  • 18-19 Mayıs tarihlerinde yapılan ve 2006 yılında Atatürk'ün Doğumunun 125. Yılı adı altında kutlanan Türkiye Gençler Şampiyonasına, 18 yaş altında toplam 45 genç sporcu iştirak etmiştir.
  • Büyüklere yönelik olarak ise, Türkiye Federasyon Kupası, Cumhuriyet Kupası, Türk Ustalar Golf Şampiyonası ve Türkiye Amatör Golf Şampiyonası organize edilmiş ve bu yarışmalar da toplam 347 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
  • Ayrıca çeşitli kişi, kurum, kuruluş ve firmaların desteklediği ve sponsorluğunu yaptığı 32 adet golf turnuvası da, golf kulüpleri tarafından, federasyonumuzun denetiminde organize edilmiştir.


Uluslararası Sportif Faaliyetler

Milli golfçülerimiz, 2006 yılında önemli uluslararası başarılarını devam ettirmişlerdir.

  • 21-24 Eylül tarihlerinde yapılan ve 12 ülkeden 57 golfçünün katıldığı Yunanistan Amatör Açık Şampiyonasında, milli golfçümüz Gencer ÖZCAN şampiyon olmuş ve yurtdışında uluslararası bir golf turnuvası kazanan ilk Türk olarak tarihe geçmiştir.
  • Milli Takımımız 2006 yılında, Slovenya'da yapılan Avrupa Erkekler Takım Şampiyonası seçmelerinde 2. sırayı elde ederek, 2007 yılında yapılacak Avrupa Erkekler Takım Şampiyonasına katılmaya hak kazanmıştır.
  • 14 yaşındaki milli golfçümüz Koray VARLI ise, İngiltere'de yapılan Avrupa 16 yaş altı Gençler Açık Turnuvasında Güney Avrupa Şampiyonu ünvanını elde ederek, ülkemize bir önemli başarı daha kazandırmıştır.
  • Uluslararası Türkiye Açık Golf Şampiyonası, 07-10 Eylül 2006 tarihlerinde, İstanbul Kemer Golf Kulübü tesislerinde gerçekleştirilmiş olup, 22 ülkeden toplam 90 sporcu bu şampiyonaya katılmıştır. Müsabakalar sonunda Milli sporcularımızdan Hamza Hakan SAYIN ikinci olarak Gümüş madalya, Gencer ÖZCAN da üçüncü olarak Bronz madalya kazanmışlardır.

Ayrıca Milli takımlarımız, 2006 yılı içerisinde İspanya'da yapılan Avrupa Milletler Kupasına, İtalya'da gerçekleştirilen Avrupa Amatör Şampiyonasına, Avusturya'da yapılan Avrupa Genç Ustalar Şampiyonasına, İspanya'daki Avrupa Gençler Takım Şampiyonası'na, Yunanistan'da gerçekleştirilen Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupasına, Almanya'da yapılan Bayanlar Avrupa Amatör Şampiyonasına ve Güney Afrika'daki Dünya Amatör Golf Şampiyonasına katılarak turnuva deneyimlerini arttırmışlardır.


Eğitim ve Alt Yapı Çalışmaları

Türkiye Golf Federasyonu, Golf sporunu yaygınlaştırarak, ülkemizi bu alanda uluslararası platforma taşımayı kendisine ilke edinmiştir. Bu konuda yapılan eğitim ve alt yapı çalışmaları kısaca aşağıda belirtilmiştir.

  • Marmara Üniversitesi Spor Akademisinde golf sporu, federasyonumuzun hoca desteği ile, ihtisas branşı olarak uygulanmaktadır.
  • Muhtelif illerde golf eğitimi verecek olan monitör ve antrenörlerin yetiştirilmesi için kurslar açılmış ve açılmaktadır. Bugüne kadar açılan Antrenör Yetiştirme Kursları sonunda, 63 Birinci Kademe ve 9 İkinci Kademe Golf Antrenörü yetiştirilmiştir.
  • Ayrıca Golf hakemleri yetiştirmek için seminerler düzenlenmektedir. Halen 3 Ulusal Hakem, 4 İl Hakemi ve 7 Aday Hakem olmak üzere 14 hakemimiz faal olarak görev yapmaktadır.
  • Golf sporuyla ilgili tanıtım, öğretim ve kural kitapçıkları bastırılarak, aktif olarak eğitimde kullanılmaktadır.
  • Son yıllarda golf sporunun tabana yayılması için başlatılan geniş çaplı alt yapı hamlesi çerçevesinde seçilen ilk öğretim okullarında, golf dersleri verilmesine ve lisanslı sporcuları olan golf kulüpleri kurulmasına devam edilmektedir. Buna bağlı olarak Ağrı, Ardahan ve Erzurum'da bulunan okullara yeterli sayıda malzeme desteğinde bulunulmuştur.
  • Türkiye'de ilk kez 2005 yılı içinde 1. Doğu Anadolu Yıldızlar Golf Şampiyonası adı altında başlatılan ve 60 genç sporcunun katıldığı faaliyet, 2006 yılında Türkiye Yıldızlar Ligi olarak genişletilmiş ve katılım sayısı 143 genç golfçüye yükseltilmiştir.
  • Ayrıca, İstanbul'da 60 sporcunun eğitim çalışması yapabileceği Klassis Golf Kulübü Altyapı Antrenman Tesisleri, Federasyonumuzun katkılarıyla hizmete alınmıştır.
  • 2007 yılı yarı yıl tatilinin değerlendirilmesi ve Milli Takım hazırlık çalışmaları çerçevesinde, 29 Ocak-04 Şubat 2007 tarihinde Antalya Golf Kulübü tesislerinde çeşitli illerden 20 sporcunun katılımıyla, Yıldızlar Kış Dönemi Golf Eğitim Kampı ve hemen arkasından, yine Antalya Golf Kulübü tesislerinde yaklaşık 10 sporcumuzun katılımı ile, Milli Takım Kış Dönemi kampı gerçekleştirilecektir.


Kulüp ve Sporcu Bilgileri

  • Sporumuzun tabana yayılması ve arzu edilen düzeye ulaşabilmesi amacıyla, son yıllarda yapılan eğitim ve alt yapı çalışmaları sonunda, 26 ilden 74 kulüp golf branşında faaliyet göstereceğini taahhüt etmiş olup, alt yapı ve hazırlık çalışmalarını sürdürmektedir. Ankara, Antalya, Ağrı, Ardahan, Erzurum ve İstanbul'da bulunan kulüplerimiz, istenilen seviyede faaliyetlerini sürdürmektedirler.
  • Buna paralel olarak sporcu sayılarımızda hızla artmakta olup, bugün itibariyle 12 ilde kayıtlı 3.212 Erkek, 1.229 Bayan olmak üzere toplam 4.441 lisanslı sporcumuz mevcuttur.


Golf Sahaları ve Malzeme Durumu

Bilindiği üzere, golf sporu çok geniş alanlarda yapılan bir saha sporudur.

Halen ülkemizde, Antalya'da 8 ve İstanbul'da 2 adet golf sahası olmak üzere toplam 10 adet 18 çukurlu nizami golf sahası mevcuttur. Buna ilave olarak Antalya'da 4, İstanbul'da ise 1 adet 9 çukurlu golf sahası bulunmaktadır. Bu yıl içerisinde yapılacak çalışmalarla 18 çukurlu saha sayısının 13'e ulaşacağı tahmin edilmektedir.

Ayrıca Ankara Ahlatlıbel mevkii ve Kastmonu ilinde yapılması planlanan 9 çukurlu golf sahalarının proje çalışmaları ve resmi müsaadelerinin alınması işlemleri süratle devam etmektedir.




ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın