TÜRKİYE GOLF FEDERASYONU’NUN BAŞKANI YILDIRIM DEMİRÖREN

TÜRKİYE GOLF FEDERASYONU’NUN BAŞKANI YILDIRIM DEMİRÖREN

Türkiye Golf Federasyonu’nun (TGF) yeni başkanı Yıldırım Demirören oldu. Ankara JW Marriott Hotel’de gerçekleştirilen TGF 5. Olağan Genel Kurulu ve 8. Mali Genel Kurulu'nda Yıldırım Demirören’in tek aday olarak girdiği başkanlık seçimine 188 delegeden 113’ü katıldı. Genel kurul 113 imza ile açılırken 98 delege oy kullandı. 13 oyun geçersiz olduğu seçimde 4 boş oy çıkarken, Yıldırım Demirören 81 geçerli oy ile Türkiye Golf federasyonu yeni başkanı oldu.

Divan Başkanlığını TFF Başkan vekili Ali Düşmez’in yaptığı TGF 5. Olağan Genel Kurulu ve 8. Mali Genel Kurulu’nda, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik, TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Trabzonspor başkanı ve Türkiye Golf federasyonu eski başkanı Ahmet Ağaoğlu katıldı.

Eski Başkan Ağaoğlu, “21 senedir bu görevi sürdürmekteyim. Ülke sporunda pandemi nedeniyle hiç beklemediğimiz, alışık olmadığımız bir süreç yaşadık diyerek, “Olimpiyatların ertelenmesiyle görev sürelerimiz de uzamış oldu. 21 sene insan hayatında çok uzun bir süre. Bu kadar uzun zaman bir görevde kalmak özellikle ülkemizdeki spor yapısını dikkate alındığında pek mümkün gibi görünmemesine rağmen golf gibi son derece etik spor ahlakına sahip olimpik ruhu taşıyan bu camiada, bu süre göz açıp kapayıncaya kadar geçti. Bu süreçte sıkıntıyla karşılaşmadık dersem herhalde abartmamış olurum. Golf camiasındaki herkes bu görevi 21 sene yapabilmemde bana çok yardımcı oldular. 2000 yılından bugüne kadar bu görevi omuzlarımızda taşıdıysak camianın bunda payı fazla. Hiç bir yönetimin camia desteği olmadan süreci başarıyla yönetmesi mümkün değildir. Yıldırım Demirören ve arkadaşları bu hizmet yarışını sürdüreceklerdir.’ Dedi.

Genel kurul öncesi bir konuşma yapan Türkiye Golf Federasyonu yeni başkanı Yıldırım Demirören, en büyük hedefimiz olimpiyatlarda yarışan madalya kovalayan sporcular yetiştirmek, güzel Türkiyemizi ve golfümüzü dünyaya tanıtmak”dedi. Gençlere golfü sevdirmek için yola çıktıklarını belirten başkan Yıldırım Demirören, ‘’iddialıyız ve bir o kadar da umutluyuz. İddialıyız, çünkü biz sporun içinden geliyoruz. Ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarım sorunları biliyoruz. Tesisleşmeden, alt yapıya, antrenör eğitiminden organizasyona projelerimiz hazır. Kısa ve uzun vadede hepsini hayata geçireceğiz. Umutluyuz çünkü büyük golf ailesinin desteğini arkamızda olduğunu iyi biliyoruz’’ şeklinde konuştu. Türkiye Golf Federasyonu yeni başkanı Yıldırım Demirören seçim sonrasında yaptığı konuşmada, bizleri seçtiğiniz için teşekkür ediyorum. Sayın Ahmet Ağaoğlu ve yönetimine teşekkür ederim. Zor bir yola çıktık ama aşılmayacak bir yol değil. Sorunları biliyoruz ve hep birlikte çözeceğiz’’dedi.

TGF yeni başkanı Yıldırım Demirören, eski Başkan Ahmet Ağaoğlu’na bir teşekkür plaketi verdi.

TGF’nın yeni başkanı Yıldırım Demirören’in Yönetim Kurulu listesinde; Mehmet Dora, Mehmet Ziylan, İsmail Hasan Akçakayalıoğlu, Ali Özdoğan, Murat Karaduman, İlker Erdoğan, Recep Turan, Mustafa Cihad Arslan, Yasin Akkanat, Gürkan Demirkesen, Ali Köse, Atilla Hasan Akıncı, Abdullah Hazar ve Orhan Hallik yer alıyor.

Yedek üyeler ise; Serhat Soysal, Alaattin Aykaç, Mete Düren, Serra Tokar, Bülent Ciritçi, İsmail Erdoğan, Kadir Koçak, Cahit Şahin, Kerem Metin, Adem Karataş, Ali Nuri Türker, Mustafa Sarıoğlu, Cüneyt Sapmaz ve Murat Gazioğlu bulunuyor.




ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın