Milli sporcumuz Ali Berk Berker’in, 2023 Avrupa Gençler Ryder Kupası takımına katılma yarışı resmen başladı

Milli sporcumuz Ali Berk Berker’in, 2023 Avrupa Gençler Ryder Kupası takımına katılma yarışı resmen başladı

44. Junior Ryder Cup eleme turnuvaları başladı. Junior Ryder Cup eleme takviminde bulunan toplamda 9 turnuvadan ilki olan 93. Portekiz Uluslararası Amatör Golf Şampiyonası 8-11 Şubat tarihlerinde Portekiz’de oynandı. Şampiyona, hem erkekler hem de kızlar için ilk eleme müsabakası oldu.

Milli sporcularımızdan Ali Berk Berker’in bireysel olarak katıldığı 93. Portekiz Uluslararası Amatör Golf Şampiyonası, 8-11 Şubat tarihleri arasında Portekiz’in Setubal şehrinde oynandı.

Palmola kasabasında yer alan Montado Golf Resort'te yapılan şampiyonya, erkeklerde 22 ülkeden 125 oyuncu katıldı. Müsabakalar 4 raund üzerinden stroke play oyun formatında oynandı.

Dört gün süren müsabakalar sonunda Ali Berk Berker, ilk raundu 71 (-1), ikinci raundu 72 (par), üçüncü raundu 70 (-2), dördüncü raundu ise 71 (-1) gross skorla oynayarak toplamda 284 (-4) gross skorla sekizinci oldu.

Milli sporcumuz Ali Berk Berker, bu derecesiyle 44. Junior Ryder Cup puan tablosunda 4. sırada yer alarak, eleme turnuvalarına iyi bir başlangıç yaptı.

44. Junior Ryder Cup eleme turnuvalarından; 8-11 Şubat’ta Portekiz’de oynanacak Portuguese International Amateur, 28 Şubat-5 Mart’ta İspanya’da oynanacak Spanish International Amateur, 6-10 Nisan’da Fransa’da oynanacak French International Boys, 1-3 Haziran’da Almanya’da oynanacak German Boys Open, 19-24 Haziran’da İngiltere’de oynanacak The Amateur Championship’de, 28 Haziran-1 Temmuz’da Estonya’da oynanacak European Amateur Championship, 11-15 Temmuz’da İsveç’te oynanacak European Boys’ Team Championship, 11-15 Temmuz’da Belçika’da oynanacak European Amateur Team Championsip ve 14-20 Ağustos’da İngiltere’de oynanacak R&A Boys’ Amateur Championsip’de mücadele ederek, 2023 Junior Ryder Cup puan tablosunda ilk 3’e girmek için puan toplayacak.

ABD ile karşılaşacak olan Avrupa takımında genç oyuncular (U18) için 12 kontenjan bulunuyor. Üç kız ve üç erkek oyuncu eleme sıralamasıyla otomatik olarak takıma seçilirken, 3’er genç oyuncu daha Avrupa Gençler Ryder Kupası Kaptanı Stephen Gallacher tarafından seçilecek.

Milli sporcularımızdan Ali Berk Berker bu başarıyı sağlarsa 26-28 Eylül tarihlerinde Roma’da oynanacak 44. Junior Ryder Cup’ta mücadele etme hakkı elde edecek.




ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın