2024 TGF Yerel 18 Yaş Altı Turu Başlıyor

2024 TGF Yerel 18 Yaş Altı Turu Başlıyor

Türkiye Golf Federasyonu'nun 2024 yılı faaliyet takviminde yer alan “TGF Yerel 18 Yaş Altı Turu” müsabakaları başlıyor.

Marmara, Akdeniz, Ege ve Anadolu Bölgesi olmak üzere dört bölgede yapılacak TGF Yerel 18 Yaş Altı Turu’nun, Marmara Bölgesi müsabakaları 23-24 Mart 2024 tarihleri arasında İstanbul’da start alıyor.

TGF Yerel 18 Yaş Altı Turu Marmara Bölgesi müsabakalarının 1. ayağında, gençler kategorisi müsabakaları TGF Silivri Golf Sahası’nda oynanacak. Turnuvada gençler kategorisinde 5 kulüpten, 80 sporcu sahaya çıkacak.

TGF Yerel 18 Yaş Altı Turu’nda gençlerde A kategorisinde yer alan sporcular medal net, B kategorisinde yer alan sporcular ise stableford sistemiyle yarışacaklar. Oynanan her ayak sonunda iki gün toplam skoruna göre ilk üç sırayı alan sporculara madalya verilecek. 

Yıldızlar ve minikler kategorileri ise oyuncular stableford sisteminde yarışacaklar. Oynanan her ayak sonunda kendi kategorisinde en yüksek puanı yapan ilk üç sporcuya madalya verilecek. 

TGF Yerel 18 Yaş Altı Turu’nda gençler kategorisi 5, yıldızlar ve minikler kategorisi 6 ayak oynanacak.

Son ayak müsabakanın ardından, Her kategori bazında, kendi içinde tüm ayakların değerlendirildiği ve sporcuların başarı derecelerinin sıralandırıldığı bir “Genel Klasman” listesi oluşturulacak ve kontenjan kriterleri göz önünde bulundurularak “2024 TGF Türkiye Yerel 18 Yaş Altı Şampiyonası” ‘nda oynamaya hak kazanan sporcular belirlenecek.

Gençler kategorisinde mücadele eden sporcuların genel klasmanda sıralamaya girebilmeleri için toplam oynanacak 5 müsabakanın en az 3 ayağında oynamış olma şartı göz önünde bulundurulacak. Bu genel klasman listesinde, 3 ayaktan fazla oynayan sporcular için değerlendirme yapılırken en iyi oynadıkları 3 ayak skoru değerlendirilecek. 

Yıldızlar ve minikler kategorilerinde ise toplam oynayacakları 6 adet 9 çukur skorundan en iyi 4 tanesi göz önüne alınarak genel klasman sıralaması yapılacak. Bu kategoride mücadele eden sporcuların toplam oynayacakları 6 müsabakanın en az 4’ünde oynamaları gerekecek.

 
 




ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın