2024 TGF Yerel 18 Yaş Altı Turu Başladı

2024 TGF Yerel 18 Yaş Altı Turu Başladı

Türkiye Golf Federasyonu'nun 2024 yılı faaliyet takviminde yer alan “TGF Yerel 18 Yaş Altı Turu” müsabakaları başladı.

Marmara, Akdeniz, Ege ve Anadolu Bölgesi olmak üzere dört bölgede yapılacak TGF Yerel 18 Yaş Altı Turu’nun, Anadolu Bölgesi müsabakaları 11 Mayıs 2024 tarihinde Ankara’da start aldı.

TGF Yerel 18 Yaş Altı Turu Gençler Anadolu Bölgesi 1. ayak müsabakaları, Regnum Golf & Country Club Ankara sahasında başladı. Turnuvada Ankara Golf Kulübü, Atayurt Spor Kulübü, Regnum Golf & Country Club Ankara ve Başkent GSK’dan 19 sporcu sahaya çıktı. 

Oynanan ilk raundun sonunda erkekler grossda Ankara Golf Kulübü sporcularından Nuh Acar 89 (+17) gross skorla birinci, Berke Tunca 91 (+19) gross skorla ikinci, Mehmet Rad Şahin 99 (+27) gross skorla üçüncü basamakta yer aldı. Genç kızlar grossda Ankara Golf Kulübü sporcularından Elif Demirci ile Erin Neva Yeniçelik 81 (+9)’er gross skorla ilk sırayı paylaşırken, Atayurt Spor Kulübü’nden Hatice Serra Çakır 93 (+21) gross skorla ikinci durumda bulunuyor.

Erkekler A kategorisinde Ankara Golf Kulübü sporcularından Mehmet Rad Şahin 84 net skorla birinci, Nuh Acar 85 net skorla ikinci, Berke Tunca 86 net skorla üçüncü, Ankara Golf Kulübü sporcularından Elif Demirci 76 net skorla birinci, Erin Neva Yeniçelik 78 net skorla ikinci, Hatice Serra Çakır 79 net skorla üçüncü sırada yer aldı.

Erkekler B kategorisinde Ankara Golf Kulübü’nden Keremcan Özsoy 27 stableford puanla birinci, Regnum Golf & Country Club Ankara’dan Aren Güldemet 13 stableford puanla ikinci durumda bulunurken, genç kızlar B kategorisinde Ankara Golf Kulübü sporcularından İdil Avcıbaşıoğlu 37 stableford puanla birinci, Ayşe Selin Bozkurt ile Regnum Golf & Country Club Ankara’dan Melisa Can Arslan 32’şer stableford puanla ikinciliği paylaştı.

TGF Yerel 18 Yaş Altı Turu Gençler Anadolu Bölgesi 1. Ayak müsabakaları, 12 Mayıs tarihinde oynanacak final raundunun ardından yapılacak ödül töreniyle sona erecek. 

TGF Yerel 18 Yaş Altı Turu’nda gençlerde A kategorisinde yer alan sporcular medal net, B kategorisinde yer alan sporcular ise stableford sistemiyle yarışacaklar. Oynanan her ayak sonunda iki gün toplam skoruna göre ilk üç sırayı alan sporculara madalya verilecek. 

Yıldızlar ve minikler kategorileri ise oyuncular stableford sisteminde yarışacaklar. Oynanan her ayak sonunda kendi kategorisinde en yüksek puanı yapan ilk üç sporcuya madalya verilecek. 

TGF Yerel 18 Yaş Altı Turu’nda gençler kategorisi 5, yıldızlar ve minikler kategorisi 6 ayak oynanacak. Son ayak müsabakanın ardından, Her kategori bazında, kendi içinde tüm ayakların değerlendirildiği ve sporcuların başarı derecelerinin sıralandırıldığı bir “Genel Klasman” listesi oluşturulacak ve kontenjan kriterleri göz önünde bulundurularak “2024 TGF Yerel 18 Yaş Altı Şampiyonası” ‘nda oynamaya hak kazanan sporcular belirlenecek.

Gençler kategorisinde mücadele eden sporcuların genel klasmanda sıralamaya girebilmeleri için toplam oynanacak 5 müsabakanın en az 3 ayağında oynamış olma şartı göz önünde bulundurulacak. Bu genel klasman listesinde, 3 ayaktan fazla oynayan sporcular için değerlendirme yapılırken en iyi oynadıkları 3 ayak skoru değerlendirilecek. 

Yıldızlar ve minikler kategorilerinde ise toplam oynayacakları 6 adet 9 çukur skorundan en iyi 4 tanesi göz önüne alınarak genel klasman sıralaması yapılacak. Bu kategoride mücadele eden sporcuların toplam oynayacakları 6 müsabakanın en az 4’ünde oynamaları gerekecek.




ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın