Türkiye takımı - Kazakistan takımı Golf Müsabakası Antalya’da devam ediyor

Türkiye takımı - Kazakistan takımı Golf Müsabakası Antalya’da devam ediyor

Türkiye Golf Federasyonu ve Kazakistan Golf Federasyonu’nun iş birliğiyle gerçekleştirilen iki ülke arasındaki müsabaka, 4 Haziran 2024 tarihinde Antalya Belek’te başladı. Turnuvada Türkiye ve Kazakistan takımlarımdan toplamda 48 golfçü yer alıyor.

Turnuva, Türkiye Golf Federasyonu ve Kazakistan Golf Federasyonu, ülke federasyonları arasındaki ilişkilerinin, geliştirilmesi ve güçlendirilmesini amacıyla düzenledi. 

Antalya Golf Kulübü’nün PGA Sultan Golf  Sahası’nda oynanan müsavkada, Türkiye’den ve Kazakistan takımlarımdan 24’er oyuncu sahaya çıktı. Türkiye takımının içerisinde Türkiye’nin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden, Kazakistan takımının içerisinde Kazakistan’ın yanı sıra Özbekistan ve Kırgızistan’dan da sporcular yer aldı.

Oynanan oyunların ilk raundunun sonunda Türkiye takımı 10, Kazakistan takımı 3 puan elde etti. İkinci raundun sonunda ise Türkiye takımı 7,5, Kazakistan takımı ise 5,5 puan elde etti. Bu puanların toplamında Türkiye takımı 17,5, Kazakistan 8,5 puanda bulunuyor. 

Müsabakalar 6 Haziran 2024 günü oynanacak final raundunun ardından düzenlenecek kupa töreniyle sona erecek. 

Organize edilen bu turnuvada, golfçüler Ryder Cup formatında mücadele ettiler. Üç gün sürecek müsabakalarda iki gün takım, bir gün bireysel maç yapılacak. Oynanan üç günün sonunda en yüksek puanı toplayan takım turnuvayı kazanarak şampiyonluk kupasını alacak.




ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın