Türkiye Milli Golf Takımı’na Yeni Golf Monitörleri

Türkiye Milli Golf Takımı’na Yeni Golf Monitörleri

Türkiye Golf Federasyonu, Rapsodo sponsorluğunda Türkiye Milli Golf Takımı’nın çalışmalarında kullanılmak üzere 40 adet golf monitörünü teslim aldı.

Türkiye Golf Federasyonu yöneticileri ile Rapsodo, 8 Haziran 2024 tarihinde Regnum Golf & Country Club Ankara’da bir araya geldi. Daha önce imzalanan sponsorluk anlaşması kapsamında gerçekleştirilen iş birliği sonrasında oyuncuların antrenmanlarında kullanılmak amacıyla, vuruş performans verilerini gösteren ve teknik çalışmayı kolaylaştıran golf monitörleri Türkiye Golf Federasyonu’na teslim edildi. 

Türkiye Golf Federasyonu’nun, Milli Takım sporcularının antrenmanlarda kullanacağı radar teknolojisine sahip bu monitörler, özellikle milli takım kamplarında tüm oyuncuların aynı anda, ayrı-ayrı vuruş analizinin yapılmasını mümkün kılacak ve kamp çalışmalarının etkinliğini arttıracak.

Hedeflerinin golf sporunu ülke çapında yaygınlaştırma ve milli takımın yurt dışında elde edilecek başarılarla ülkemizi gururlandırmak olduğunu söyleyen Türkiye Golf Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Recep Turan, “Öncelikle Türkiye Golf Federasyonu olarak Golf Milli Takımımız ile alt yapıyı oluşturan sporcularımızın gelişimi ve başarı yolunda ilerlemesi için elimizdeki tüm imkanları sporcularımıza sunuyoruz. Bunlardan biri de Rapsodo firmasıyla yaptığımız iş birliği… Başarı odaklı çıktığımız bu yolda, modern teknolojilere sahip daha fazla ekipman ile daha etkin çalışma yapmamız mümkün olacak.” dedi. 

Sözlerine dijital verilerin önemini vurgulayarak devam eden Turan; “Bu teknolojiyle antrenörler ve sporcularantrenmanlarda artı ve eksilerini dijital veriler üzerinde görebilmekte ve karşılaştırmalı olarak gelişimlerini bu veriler üzerinden takip edebilmektedir. Aynı zamanda, veri analizi saklama özelliği olan bu cihazlarla elde edilen verilere göre yapılan antrenmanlarla, sporcularımızın gün ve gün çalışmalarının karşılığını göreceğimize inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.




ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın