U18 Genç Kızlar Golf Milli Takımımız, Avrupa Genç Kızlar Takım Şampiyonası’da Sahaya Çıkıyor

U18 Genç Kızlar Golf Milli Takımımız, Avrupa Genç Kızlar Takım Şampiyonası’da Sahaya Çıkıyor

Avrupa’nın en iyi 18 yaş altı amatör golfçülerinin mücadele edeceği Avrupa Genç Kızlar Takım Şampiyonası, 9 Temmuz 2024’de İsveç’te başlıyor. 

EGA (Avrupa Golf Birliği) tarafından Göteborgs Golf Kulübü’nde organize edilen şampiyonada genç kızlar takımları kendi ülkelerinden 6 sporcuyla müsabakalara katılıyor. 

Şampiyonada İngiltere, İsveç, Almanya, Danimarka, Fransa ve Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu 19 ülkeden, 19 takımda 114 golfçü yer alıyor.

Şampiyonada Milli takımlar Baş antrenör yardımcısı Çağatay Ural liderliğinde ülkemizi; Ada Narin, Ada Zorbozan, Aida Tepe, Almina Erdoğan, Deniz Sapmaz ve Elif Gençoğuz’dan oluşan Ay Yıldızlı ekibimiz temsil ediyor.

36 çukur Stroke Play oynanacak oyunlar sonunda takımdaki 6 sporcunun en iyi 5’nin gross skoru alınacak ve Match Play grupları belirlenecek. İki günün ardından üç gün boyunca Match Play oyunları oynanacak. 1.’den 8.’ye kadar olan takımlar kendi içerisinde A grubu olarak, 9.’dan 16.’ya kadar olan takımlar kendi arasında B grubu olarak, 17.’den 19.’ya kadar olan takımlar da kendi arasında C grubu olarak üç gün boyunca mücadele edecek. 

Şampiyon, 13 Temmuz Cumartesi günü oynanacak final müsabakasında Match Play’i kazanan takım olacak. 

U18 Genç Kızlar Golf Milli Takımımız, Avrupa Genç Kızlar Takım Şampiyonası’na en son 10 yıl önce 2014 yılında katılmıştı. Millilerimiz ayrıca, bu yıl yapılan şampiyonanın en genç kadrosuna sahip. 

15 Temmuz’da sona erecek European Girls Team Championship’in canlı skorlarına https://www.ega-golf.ch/content/european-girls-team-championship-2#/competition/4603544/leaderboard linkinden ulaşabilirsiniz. 




ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın