Rose, Kraliyet Onur Nişanı'na layık görüldü

Rose, Kraliyet Onur Nişanı'na layık görüldü

Geçtiğimiz sene Rio'da düzenlenen Olimpiyat oyunlarında altın madalya kazanan Justin Rose, Kraliçe'nin 2017 yeni yıl onur listesinde yer aldı.

Rose, Rio de Janeiro'daki başarılarından dolayı MBE (İngiliz İmparatorluğu Onur Nişanı) ünvanına layık görüldü.

MBE'e layık görülen Rose, bunun kendisi için büyük bir onur olduğunu belirterek; "Olimpiyatlara katılıp altın madalya alacak kadar şanslı olmak, beklediğim değil ama umut ettiğim bir şeydi."Olimpiyat tecrübesi benim ulaşabildiğim en üst limitti. Yaptıklarımı elde edebilmek ve daha sonra çalışmalarınızın bu şekilde tanınmasını sağlamak inanılmaz" dedi.

36 yaşındaki başarılı oyuncu, golfün olimpiyatlara yeniden dahil edilmesinin ardından, Rio’daki Open şampiyonu ve Ryder Cup takım arkadaşı Henrik Stenson'un 2 vuruş önünde oyunu tamamlayarak zafere ulaşıp, 112 yıl sonra altın madalya kazanan ilk golfcü olmuştu.

Rose’un Olimpiyatlarda kazandığı altın madalyayla beraber  toplamda 67 madalya alan İngiliz sporcular, 1908’den bu yana en başarılı olimpiyatlarını geçirdiler.

Olimpiyatlara golfün tekrar dahil edilmesinin çok özel bir tecrübe olduğunu vurgulayan Rose, olimpiyatlar süresince golfe karşı negatifliğin kaybolduğunu ve insanların golfü sevdiğini belirtti. Sözlerine devam eden başarılı oyuncu; "Taraftarlarımızı mutlu tutmalıyız ve oyunumuzu taban seviyelerinde büyütmeliyiz.  Olimpiyatlar gerçekten buna yardımcı olabilir." Dedi.

2017 yılındaki en büyük hedefinin Major Şampiyonası'nı kazanmak olduğunu belirten Justin Rose, bu tür büyük turnuvaları kazanmak için bütün yıl konsantre olduğunu, böylece formunda yükselme hissettiğini söyledi.

İngiliz Olimpiyat Birliği Başkanı Sir Hugh Robertson ise bu yılın İngiliz takımları için "dikkat çekici ve gerçekten unutulmaz" olduğunu vurgularken, “Olimpiyatların mümkün olan en iyi şekilde tanınmasıyla böylesine yüksek bir sonuca varmak, onların tarihi başarılarının kanıtı" dedi.




ALO 145 SPORCU DANIŞMA HATTI BİLGİLENDİRME Duyuruların Devamı İçin Tıklayın